Ağızda dağılan galeta unlu poğaça nasıl yapılır? İşte bayatlamayan galeta unlu poğaça tarifi
Sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde severek tükettiğimiz poğaçalar genelde mayalı oluyor. Midesine maya dokunanlar ya da mayalama sürecini beklemeden hızlıca poğaça yapmak isteyenler için efsane bir tarif paylaşacağız. Bayatlamayan yumuşacık kabartma tozlu poğaçaların mükemmel tadı ve şık görünümünü siz de bayılacaksınız.
Ağızda dağılan galeta unlu patatesli peynirli poğaça tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
Hamur için;
➞ 250 gr tereyağ
➞ 1 su bardağı sıvıyağ
➞ Yarım su bardağı yoğurt
➞ 1 yumurta akı
➞ 1 tam yumurta
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 çay kaşığı toz şeker
➞ 6 su bardağı un
Bulamak için: galeta unu
İçi için;
➞ 1 adet patates
➞ 2 kaşık sıvıyağ
➞ 1 tatlı kaşığı pulbuber
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 1 çay kaşığı kadar tuz
➞ 1 yemek kaşığı lor peynir
Ağızda dağılan galeta unlu patatesli peynirli poğaça tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ İçini hazırlayalım. Patatesi rendeleyin. Tencereye patatesi, sıvı yağı alıp patates yumuşayana kadar kavurun. Ocağın altını kapatıp baharatları ve peyniri ekleyin.
✔️ Hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına sıvıyağı, tereyağı, yoğurdu, yumurtaları alıp karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, şekeri, tuzu ekleyin. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur sert ya da çok yumuşak olmasın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Avuç içinde bezeyi açıp hazırladığınız iç harcı koyun. Ağzını büzerek elde yuvarlayıp tekrar şekil verin.
✔️ Hazırladığınız poğaçayı galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.