Fıstıklı basma kadayıf tarifi nasıl yapılır?

Fıstıklı basma kadayıf tarifi nasıl yapılır?
Bugün evde yapıp herkesi şaşırtacağınız bir kadayıf tatlısı tarifi paylaşacağız. İşte tüm püf noktalarıyla lezzetine doyamayacağınız tel tel fıstıklı basma kadayıf tarifi

Şerbetli tatlı denilince ilk akla gelen tatlılardan olan kadayıf, ramazan ayınca da çokça sofralarımıza konuk oluyor.

Klasik kadayıf tatlılarını evde herkes yapıyoru ama basma kadayıf biraz zahmetli. Bu tariften sonra evde tıpkı tatlıcılardaki gibi basma kadayıf yapacaksınız, tek tek tüm püf noktalarını vereceğiz.

Öncelikle baklavacılar susuz olmasından dolayı sade yağ kullanıyorlar, eğer evde sade yağınız varsa onu kullanın. Yoksa tuzsuz tereyağı da tercih edebilirsiniz.Biz yine de söylemiş olalım.

Kadayıfı pratik bir şekilde hazırlayıp 1 gün bekleteceğiz gözünüz korkmasın.Yapımı çok da zor değil.

Hemen tarife geçip sizi meraklandırmayalım.

Malzemeler

(35*45 tepsiyle 20 dilim basma kadayıf çıkıyor)

  • 750 gr tel kadayıf
  • 100 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 çay kaşığı pekmez (Cinsi farketmez)
  • 200 gr antep fıstığı (Yoksa ceviz içi de olur)
  • 1 tatlı kaşığı pekmez (İstediğiniz çeşit :))
  • Üzerine bastırmak için aynı boyutta tepsi ya da kesme tahtası tarzı bir ağırlık

Şerbeti için;

  • 1 kilo su
  • 1 kilo şeker
  • 1 dilim limon

Yapılışı

✔️Pekmez ile oda sıcaklığındaki tereyağını kasede karıştırın.

✔️ Öncelikle kadayıfınızın taze olmasına özen gösterin ve kadayıfı tek tek didikleyin. Kadayıfınız tazeyse zaten elinizle kolayca açılacaktır. Vaktiniz yoksa bıcakla da ince ince doğrayabilirsiniz.

✔️ Fırın tepsisini bol miktarla tereyağlı pekmez karışımıyla yağlayın. Tepsinin kenarları dahil tamamen yağ ile kaplanması gerekiyor. Kadayıfın yarısını güzelce yayın. Üzerine yağlı kağıt koyup bir tepsi ile bastırın.

✔️ Üzerine bolca antep fıstığı dökün.

✔️ Kalan kadayıfı da aynı şekilde yerleştirip üzerine yağlı kağıt koyup aynı şekilde bastırın. Hava almayacak şekilde bir poşetle sarıp (streç filmde olur) üzerine ağır bir şey koyup 1 gün bekletin.

✔️ Ertesi gün önceden ısıttığınız fırında 180 derece altı kızarana kadar pişirin. Daha sonra bir tepsi aracılığı ile ters çevirin. Her iki kısmıda bu şekilde nar gibi kızarana kadar pişirin.

✔️ Hatırlatalım fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbet dökeceğiz. Şerbeti hazırlamak için tencereye suyu ve şekeri koyup karıştırın. Ocağın altını açıp kaynatıktan 15 dakika sonra ocağın altını kapatın. Kaynarken tencerenn kapağını kapatırsanız daha iyi olur.

✔️ Kadayıfı şerbetle buluturup kare kare dilimleyin. Soğuyunca üzerine antep fıstığı serpip kaymak yada dondurmayla servis edin. Şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler