Fırınsız kolay tatlılar: Mozaik pasta topları tarifi ve malzemeleri
Tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak muhteşem bir tarif ile karşınızdayız. Tam ölçülü leziz bir tarif arıyorsanız bu lokmalar tam size göre. İşte mozaik pasta topları tarifi ve gerekli malzemeler
Yapımı kolay, bu kadar lezzetli ve gösterişli bir tarif yok sanırım. Kısa sürede iştah kabartacak bir lezzet yapmak istiyorsanız tereddütsüz bu tarifi deneyin. Her ısırıkta daha çok yemek isteyeceğiniz bu muhteşem topları yapmak için sabırsızlanıyorsanız haydin tarifimize geçelim.
MOZAİK PASTA TOPLARI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 100 gr tuzsuz tereyağ
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
- Fıstık tozu
- Fındık tozu
MOZAİK PASTA TOPLARI NASIL YAPILIR?
- Geniş bir karıştırma kabına biskivüileri iri parçalar halinde kırın.
- Tavada tereyağını eritin, yakmayın. İçerisine sütü, vanilyayı, şekeri ve kakaoyu ilave ederek fokur fokur kaynayana kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp sosun ılımasını bekleyin.
- Bisküvilerin üzerine ılıyan sosu ve cevizi ilave edip çok zedelemeden harmanlayın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Topları ister hindistan cevizine, ister fıstığa bulayın.
- Servis tabağına alıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.