Fırında yufkasız kolay börek tarifi ve yapılışı
Kahvaltıya-acil misafire ne yapacağını şaşıranlar, kahvaltılık yufkasız börek yapımını merak edenler; bu tarifimiz tam size göre! Türk Mutfağının en pratik hamur işi olmaya aday 5 dakikada hazırlanan yufkasız börek tarifi hazırladık bugün. Mutlaka deneyin..
Malum börek yapmak için ya hamur yoğurmak gerekiyor ya da yufka kullanmak. Bugün vereceğimiz tarifle bu fikri hepten rafa kaldırıyoruz. Yufkasız da oluyormuş dedirtecek bu tarif, kahvaltıya, çay saatlerine çok yakışacak. Hazırsanız başlayalım.
YUFKASIZ BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Çok az minik dooğranmış yeşil biber
- 3-4 parça minik doğranmış sucuk
- Sevdiğiniz peynirlerden bir çay bardağı kadar
- Çekirdeği çıkarılmış 3-4 adet zeytin.
YUFKASIZ BÖREK NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına yumurtayı alıp mikserle ya da el çırpıcısı ile çırpın.
- Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını ilave edin.
- Ardından unu, kabartma tozunu, tuzu ve baharatları ekleyin.
- Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
- Minik doğranmış yeşil biberi, sucuğu , zeytini, peyniri ekleyip harmanlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika kontrollü pişirin.
- 10 dakika kadar dinlendirip dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.