Fırında Mücver Tarifi Hem Yağsız Hem de Sağlıklı
Kabak yemek diyene kabak yedirir bu tarif. Börek niyetine yapın yaptırın. Aynı gün içinde iki kez yapmışlığım var o kadar lezzetli:) Un olarak istediğiniz çeşit un kullanabilirsiniz. Kahvaltıya , çayın yanına hatta akşam yemeğine bile yapabilirsiniz. Yiyenler bayılacak, tarif soracak:)
FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet kabak
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
- 3 dal yeşil soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Kabakları rendeleyin. Suyunu süzüp başka bir kaba alın.
✔️ Yumurtayı mikserle ya da el çırpıcısı ile çırpın. Yoğurdu, baharatları ve tuzu ilave edin.
✔️ Unu ekleyin. İyice karıştırın.
✔️ Kabağı ve beyaz peyniri ekleyin.
✔️ Yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu ince ince doğrayıp ilave edip kaşıkla karıştırın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazırladığınız harcı güzelce yayın. Spatula ile düzeltin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 45-50 dakika pişirin. Altı da üstü de nar gibi kızarınca fırından alabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.