Balkan mutfağından fırında mısır unlu plaska böreği tarifi

Balkan mutfağından fırında mısır unlu plaska böreği tarifi
Plaska, Kırklareli Mutfağının Balkan köylerinde sıklıkla pişen lezzetlerden biridir. Fırında yapılan bu yemek oldukça da sağlıklı. Peki fırında mısır unlu plaska böreği nasıl yapılır? İşte lezzetine bayılacağınız pırasayı sevdiren plaska böreği tarifi...

Bugün sizlerle hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif paylaşacağız. Pırasayı seven zaten seviyor ama işimiz pırasayı sevmeyenlerle. Bu tarifle pek çok kişi pırasayı sevmeye başladı bile...Dilerseniz mısır unu ile bugday ununu yarı yarıya kullanabilirsiniz. İçerisine beyaz peynir ekleyenler de var. Lafı uzatmayalım tarifimize geçelim.

Plaska için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 600 gr pırasa
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam pul biber
  • Bir miktar susam

Plaska tarifinin yapımına geçelim:
✔️
Pırasayı yıkayıp ince ince doğrayın.
✔️ Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip hafif sulanana kadar elinizle güzelce ovun.
✔️ Üzerine yumurtayı ekleyip karıştırın.
✔️ Ardından yoğurdu, sıvı yağı, tuzu, pul biberi, karbonati ekleyip harmanlayın.
✔️ Elenmiş mısır ununu da ekleyip ne çok katı ne çok sıvı bir harç elde edin.
✔️ 35*25 boyutunda fırın tepsisinin tabanını sıvı yağ ile yağlayıp harcı tepsiye aktarın.
✔️ Üzerine çörekotu susam serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
✔️ 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Harun Usta / Derleme: Sağlıkhaberciniz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler