Fırında Köfteli Sebze Dizmesi Tarifi
Yaz sebzeleri ile yemek yapmak çok kolay. Köfteyi zaten sevmeyen yok. Yazın patlıcanların kabakların köfte ile buluştuğu bir yemek var ki benim her zaman kurtarıcım olmuştur. Bugün yine bu yemeği yapmışken tarifini de paylaşmak istedim. Ben köfteyi yağlı kullanıyorum, kuru kuru sevmiyorum. Size de tavsiye ediyorum:)
FIRINDA KÖFTELİ SEBZE DİZME TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Köftesi için
- 500 gr orta yağlı köftelik kıyma
- 2 adet soğan
- 2 dış sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Sebzeler;
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 3 adet patates
- Domates
Sos İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağI
FIRINDA KÖFTELİ SEBZE DİZME TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Sarımsağı ve soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Suyunu sıkıp derin bir kaba koyun. İnce ince doğranmış maydanozu, galeta ununu, baharatlarını ve tuzunu da ekleyip 4-5 dakika iyice yoğurun. Vaktiniz varsa 1 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Elinizi hafif su ile ıslatıp şekil verin.
✔️ Patlıcanları, kabakları, domatesleri ve patlıcanları da halka halka eşit boylarda doğrayın.
✔️ Fırın tepsisine sırayla bir dilim patlıcan, bir dilim köfte, bir dilim kabak, bir dilim domates şeklinde sıralan. Tepsiniz dolana kadar aynı şekilde dizin.
✔️ Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Salçayı ilave edip 2-3 dakika kavurun. Suyunu da ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin.
✔️ Yağlı kağıtı ıslatıp sıkın. Tepsinin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıdı çıkarıp üzeri tamamen çıkana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.