Fırında Hazır Yufkalı Şiş Köfte Tarifi ve Hep Sorulan Sırrı
Hani bazı yemekler vardır saatlerce uğraşmışsınız görüntüsü verir. İşte o yemeklerden birinin tarifini vereceğiz. Porsiyonluk olduğu için servisi çok kolay oluyor. Benim misafir menülerimdendir kendisi. Hiç uğraştırmıyor. Ben sabahtan hazırlıyorum akşama fırınlıyorum. Çok pratik oluyor. Yapanlar gizli tarifini hep sorar. Siz de yapmak isterseniz buyrun tarifimize...
FIRINDA YUFKALI ŞİŞ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Pul Biber
Üzeri için
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
FIRINDA YUFKALI ŞİŞ KÖFTE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle soğanı, sarımsağı rendeleyip suyunu sıkın. Galeta ununu, sıvı yağı tuzu ve baharatları ilave edip kıymayla 10 dakika güzelce yoğurun. Vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Yufkanın 1 tanesini tezgaha serin. Fırça ile her yerini yağlayın. Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru katlayın. Üste gelen kısımlarına tekrar yağ sürün.
✔️ Kıymanın yarısını uzunlamasına eşit bir şekilde yayın. Rulo yapıp eşit şekilde kesin ve şişe dizin.
✔️ Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
✔️ Domates sosunu hazırlayın. Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Küçük bir sos tenceresinde zeytinyağını, rendelenmiş domatesi ve tuzu koyup kaynatın. Blenderdan geçirip pürüzsüz kıvama getirin. Servisten önce hazırladığınız domates sosunu gezdirin üzerine.
Yanında lavaş, cacık ve pilavla servis edebilirsiniz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.