Yufkadan fırında etli sultan kebabı nasıl yapılır? İşte beşamel soslu etli sultan kebabı tarifi

Yufkadan fırında etli sultan kebabı nasıl yapılır? İşte beşamel soslu etli sultan kebabı tarifi
Bugün ne pişirsem diyenlere; pratik, lezzetli ve de gösterişli bir kebap tarifi vereceğiz. İddaa ediyoruz; fırından çıkan o muhteşem koku tüm evi saracak, pişmesiyle bitmesi bir olacak. !İşte hazır yufkadan sultan kebabı tarifi...

Bu yemek o kadar lezzetli ki, neredeyse her misafirime tereddütsüz yaparım. Bir gün önceden yufkalara kıymalı harcını sarıp da pişirebildiğim için zamandan da tasarruf sağlıyor, iki elimi bir pacuca sokmuyor. Genelde kreple yapılan sultan kebabını bir de hazır yufkayla deneyin, inanın pişman olmazsınız.

Yanına da tane tane sade pirinç pilavı ve cacık yapın, oh miss...

HAZIR YUFKADAN SULTAN KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
☑️ 3 adet hazır yufka

İç harcı için;
☑️ 750 gr kuşbaşı doğranmış et
☑️ 3 yemek kaşığı sıvı yağ
☑️ 1 adet havuç
☑️ 2 adet kuru soğan
☑️ 1 su bardağı bezelye
☑️ 1 tatli kaşığı tuz
☑️ 1 çay bardağı su
☑️ 1 yemek kaşığı salça
☑️ 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
☑️ 1 tatlı kaşığı pul biber

Beşamel sosu için;
☑️ 1.5 yemek kaşığı tereyağ
☑️ 2 yemek kaşığı un
☑️ 1.5-2 su bardağı süt
☑️ Tuz, karabiber

Üzeri için;
☑️ 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIR YUFKADAN SULTAN KEBABI NASIL YAPILIR?
✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Eti önceden pişirin. Kuzu eti seçerseniz tavada kendi yağıyla hiç su koymadan pişirebilirsiniz. Dana eti severseniz düdüklüye koyun ve güzelce mühürleyin. Üzerine 2 su bardağı kadar su koyup 25 dakika pişirin. Lokum gibi pişecektir. Tavaya sıvı yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve minik doğranmış havucu ekleyip kavurun. Ardından salçayı ilave edip 3-4 dakika kavurun. Etleri, bezelyeyi, tuzunu, baharatlarını ve 1 çay bardağı suyu ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Suyunu hafif çektikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
✔️ Yufkaları tezgaha alıp 4'e bölün.
✔️ Çukur bir tabağa yufkayı büzüştürerek yerleştirin. Etli harçta koyup kapatın. Ters çevirip borcama yerleştirn.
✔️ Beşamel sosunu hazırlayalım. Tavaya tereyağını alıp eritin. Unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar soğuk süt ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Enson tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatın.
✔️ Bohça şeklindeki kebabın üzerine beşamel sosunu paylaştırın.
✔️ Birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızaran akadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler