Fırında et sote tarifi: Yapımı kolay, lezzeti 10 numara!

Fırında et sote tarifi: Yapımı kolay, lezzeti 10 numara!
Et sote hemen hemen herkesin sevdiği bir yemektir. Bol sebzenin etle muhteşem uyumuyla haırlanan sebzeli et sotenin nasıl yapılacağını merak ediyorsanız işe fırında et sote tarifi! Kolay et sote nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

En çok beğenilen ve en çok tercih edilenlerin et yemeklerinden biri olan et soteyi kızartmadan, ön pişirme yapmadan lokum gibi yapmanın bir kaç püf noktası var. Düdüklü kullanmadan yapmak zor diyorsanız bu tarifle tüm fikirleriniz değişecek şimdiden söyleyelim. 10 dakikada hazırlayıp fırına verebilirsiniz.

Hazırsanız hemen tarifimize geçelim.

Malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 10 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet büyük domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 büyük baş sarımsak
  • 1 çay kaşıgı kimyon, karabiber, kırmızı biber, kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

  1. Fırın tepsisini tezgaha alın. Tercihen yuvarlak bir tepsi olsa daha iyi olur:)
  2. Biberleri çok fazla küçültmeden kuşbaşı etle aynı boyutlarda doğrayın.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup aynı boyutlarda doğrayın.
  4. Soğanın kabuğunu soyup doğrayın.
  5. Tüm sebzeleri tepsiye alın.
  6. Üzerine eti, baharatları, tuzu, zeytinyağını ekleyin.
  7. Bir kasede suyu ve salçayı karıştırıp tepsinin üzerine dökün.
  8. Elinizle güzelce harmanlayın.
  9. Üzerini düzeltin.
  10. Yağlı kağıdı sudan geçirip tepsinin üzerine yerleştirin.
  11. Aliminyum folyo ile kenarlardan hava almayacak şekilde kapatın.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin.
  13. Daha sonra yağlı kağıdı ve aliminyum folyoyu çıkarıp 30 dakika daha kontrollü pişirin. (Bu aşamada eğer etiniz yağlı değise tereyağını ekleyin.)
  14. Sıcak sıcak servis edin.

Yanına ne eşlik edebilir?

Fırından yeni çıkmış taze ekmek ile bandıra bandıra yemeyi tercih edebilirsiniz. Yanına tek ayran kafi gelecektir. Alternatif olarak şehriyeli pirinç pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz. İki şekilde de aklınızı başınızdan alacaktır.

Not: Bu tarifi et yerine tavuk gögsü ile de deneyin mutlaka. Şahane oluyor!

Şimdiden afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler