Fırında dolma olur mu demeyin, yok böyle bi lezzet: Erzurum usulü lor dolması
Erzurum'un meşhur yemeklerinden biri olan Lor Dolması, sofralarında farklı tatlara yer vermek isteyenler için harika bir seçenek olacak. Bu tarif bildiğiniz dolmalara benzemiyor, hem fırında pişiyor hem de etle değil lor peyniri ile hazırlanıyor. Tüm önyargılarınızı yıkıp bu tarifi deneyin ve bu mühteşem lezzetten mahrum kalmayın.
Bu tarif hem gözünüze hem midenize hitap ediyor:) Yiyenlerin vazgeçemediği tarif için buyrun.
ERZURUM USULÜ LOR DOLMASI İÇİN MALZEMELER
- Yarım kilo kilo evelek (ya da pazı)
- 150 gram lor peyniri
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kaymak (eritmeden kullanılacak)
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
ERZURUM USULÜ LOR DOLMASI'NIN YAPILIŞI
- Bulguru pilav gibi pişirin.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp, içine lor peynirini ve iki yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve güzelce harmanlayın.
- Tencereye kaynar suyu koyun. Pazı veya evelek hangisini kullanacaksanız kaynar suya batırıp çıkarın, bekletmeyin.
- Yaprak sarar gibi ince uzun sarın.
- Yağladığınız fırın tepsisine dolmaları dizin.
- Üzerine kaymağı parça parça koyup 200 derecelık ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Servis Önerisi
Fırından çıkan lor dolmalarının üzerine isteğe bağlı üzerine eritilmiş tereyağ ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin, harika olur.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.