Akşama ne yapsam diyenlere: Fırında beşamel soslu kıymalı rulolar

Akşama ne yapsam diyenlere: Fırında beşamel soslu kıymalı rulolar
Krep, genellikle kahvaltılarda tüketilen bir hamur işidir. Bugün kıymalı iç harcı, lezzetli beşamel sosu ile krepleri daha doyurucu ve daha besleyici hale getirecek bir tarif paylaşacağız. İşte lezzetiyle şaşırtan fırında beşamel soslu kıymalı rulolar

Sofralarını çeşit çeşit yemeklerle taçlandırmak isteyenlere lezzetli bir tarifimiz var. İster akşam yemeklerine ister pazar kahvaltılarına yapıp tüm övgüleri toplayabilirsiniz. Şık sunumu ile gözleri üzerine çeken fırında beşamel soslu kıymalı ruloları denemek isteyenleri mutfağa alalım...

Çalışanlar, akşam gelince yemeğim hazır olsun diyenler için de bir öneri sunalım. Krepleri akşamdan sarıp hazırlayabilir gelince fırınlayarak zamandan kazanabilirsiniz.

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Rulolar İçin Gerekli Malzemeler
Krep için;
➞ 3 yumurta
➞ 2 su bardağı süt
➞ 3 yemek kaşığı yoğurt
➞ 1 su bardağı soğuk su
➞ 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 3 su bardağı un

İç harcı için;
➞ 300 gram orta yağlı kıyma
➞ 1 tane büyük soğan
➞ 2 tane yeşil biber
➞ 2 tane domates
➞ Bir tutam maydanoz
➞ Tuz

Beşamel sos için;
➞ 2 su bardağı süt
➞ 1 yemek kaşığı dolusu un
➞ 1 yemek kaşığı tereyağı
➞ Yarım çay kaşığı tuz

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Rulolar Nasıl Yapılır?
✔️ Krepi hazırlayalım. Karıştırma kabına yumurtayı alıp 2 dakika mikserle çırpın. Sütü, yoğurdu, suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyip çırpmay adevam edin. Unu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Hafif akışkan oluyor tedirgin olmayın. Varsa krep tavası ile yoksa yapışmaz bir tavayı ocağa alın. Orta ateşte ısıtın. Çok az tereyağı sürüp yanmadan 1 çorba kepçesi kadar hamurdan dökün. Tavayı sağa sola sallayarak tavaya yayılmasını sağlayın. Kısa sürede pişiyor. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Pişen krepleri üst üste dizin.Tavayı ilk krepten sonra yağlamayın kesinlikle. Sadece pişen kreplerin aralarına tereyağı sürerseniz hem daha lezzetli hem de yumuşak oluyor. Sürmeseniz de olur tamamen tercih meselesi.
✔️ Kıymalı iç harcını hazırlayalım. Tavayı ocağa alın. Isınınca kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Eğer kıymanız yağlı değilse 2-3 yemek kaşığ kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Kıyma kısa sürede sulanıp suyunu çekecektir. Suyu iyice çekince yemeklik doğradığınız kuru soğanları ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Sarımsak seviyorsanız sarımsak da ekleyebilirsiniz. Kabuğu soyulmuş minik doğranmış domatesleri ve biberleri de ekleyin. Tuzunu, baharatını ve ince kıyılmış maydanozu ilave eidp ocağın altını kapatın.
✔️ Beşamel sosunu yapalım. Tavada tereyağını eritin. Yağ eriyince unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak azar azar süt ilave edip pişirin. Göz göz olunca tuzunu ekleyin. Ocağın altını kapatın.
✔️ Kreplerden birini tezgaha alın .İçine kıymalı harçtan koyup yanlardan içe doğru kapatıp rulo sarın. Fırın kabına dizin.
✔️ Üzerine beşamel sosu gezdirin.
✔️ Rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine seviyorsanız ince kıyılmış maydanoz serpip bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler