Aynı Yemek Yapmaktan Sıkılanlara 500 gr Kıymadan Yapılan Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi

Aynı Yemek Yapmaktan Sıkılanlara 500 gr Kıymadan Yapılan Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi
Bugün sizleri yemelere doyamayacağınız çok farklı bir lezzetle tanıştıracağız. İşte ağzınıza layık, her özel davetinizde yapacağınız Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Püresi Tarifi

Her gün ne yapsam diye düşünen, hep aynı yemekleri yapmaktan sıkılanlara öyle bir tarif vereceğiz ki görüntüsü lezzetiyle mest olacaklar. Bu harika yemeği dilerseniz beşamal sosu olmadan da yapabilirsiniz. İşim kolay olsun işten gelince yemeğim hazır olsun derseniz bir gün önce de hazırlayıp işten gelince fırınlayabilirsiniz.

Sofralarında farklı lezzet arayanların baş ucu yemeği olacak bu tarifin tüm detayları sizlerle...

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI PATATES PÜRESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Kıymalı harç için;

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Patates püresi için;

  • 8 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağın süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KIYMALI PATATES PÜRESİ NASIL YAPILIR?
✔️
Patatesleri haşlayın.
✔️ Kıymalı harcı hazırlayalım. Geniş bir tavayı ocağa alın. Ocağın altını açıp tava ısınına kıymayı ve sıvı yağı ekleyin. Karıştırarak kıymanın rengi dönene kadar pişirin. Kıyma suyunu salıp çekince yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. 3-4 dakika da kavurarak soğanların pişmesini sağlayın. Tuzunu, karabiberini ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyip ocağın altını kapatın.
✔️ Patates püresini hazırlayalım.Haşlanan patatesi ya çatalla ya da patates ezici ile ezin. Üzerine tereyağı, tuzu, sütü ve karabiberi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
✔️ Beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağını eritin. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar süt ilave ederek topaklanmamasını için bir taraftan karıştırın. Tuzunu karabiberini ekleyin. Kıvamı koyu olursa çok az daha süt ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapatabilirsiniz.
✔️ Borcamın tabanını yağlayın. En altına kıymalı harcı, onun üzerine patates püresini, en üste de beşamel sosunu yerleştirin.
✔️ Rendelenmiş kaşar peynirini eşit bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler