Fırında bayat ekmek pizzası nasıl yapılır?
Bayat ekmekten yapılan kahvaltılıklar oldukça sık yapılıyor. Ama bu tarif başka. Pizza lezzetinde ve aşırı pratik. Hafta sonu kahvaltılarınıza, ani gelen misafirlerinize 3 dakikada hazırlayıp fırına koyabilirsiniz. Evdeki kuruyan ve bayatlamış ekmeklerin kökünü kazıtacak bu tarif sizi asla pişman etmeyecek.
Hamursuz, yufkasız lezzetli bir tarifimiz var. Bayat ekmekleri değerlendireceğiniz ve israfı önleyeceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.İşte fırında bayat ekmekten yapılan enfes pizza tarifi...
FIRINDA BAYAT EKMEK PİZZASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- Yarım bayatlamış ekmek
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tutam maydanoz
- 100 gr beyaz peynir
- 120 gr kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Sucuk, rendelenmiş kaşar peyniri
Tabanını yağlamak için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
FIRINDA BAYAT EKMEK PİZZASI NASIL YAPILIR?
- 28 cm 'lik yuvarlak bir tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayın. Tepsinin ortasına cam bir kase yerleştirin.
- Ekmekleri küp küp doğrayın ya da elinizle küçük parçalara ayırın.
- Geniş bir kasede yumurtayı, tuzu, sütü, baharatları güzelce çırpın.
- İnce kıyılmış maydanozu, rendelenmiş peynirleri, ekmeği ve sıvı yağı ekleyip harmanlayın.
- Yağladığınız tepsiye eşit bir şekilde yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
- Dilimlenmiş sucukları yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- ilk sıcaklığı geçince kaseyi alıp dilimleyin.
- Soğutmadan servis edin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.