Fırına Hiç Yok Gerek Yokmuş! Tencerede Kebap Gibi Kusursuz Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi

Fırına Hiç Yok Gerek Yokmuş! Tencerede Kebap Gibi Kusursuz Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi
Türk ve Dünya mutfaklarında patlıcanın apayrı bir yeri vardır. Patlıcanın herşeyi güzeldir. Bugün sizlere yemelere doyamayacağınız tavuklu patlıcan yemeği tarifi vereceğizz. Lokum gibi bir lezzet. Tadına bakan kesinlikle tarifini istiyor.

Patlıcan musakka, karnıyarak, patlıcanlı börek, hünkar beğendi vs derken patlıcan her daim mutfağımızda.  Kendisi turşularımıza bile eşlik ediyor artık değil mi.

Tencerede Tavuklu Patlıcan Yemeği da bu enfes lezzetlerden biri. Hem sizi uğraştırmayan hem oldukça lezzetli bu yemeği keyifle yiyeceğinizden şüpheniz olmasın. 

Eğer patlıcan candır diyorsanız bu yemeği muhakkak deneyin

TENCEREDE TAVUKLU PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 orta boy patlıcan
  • 4 yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • 500 gr tavuk göğsü
  • 3 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber 

TAVUKLU PATLICAN YEMEĞİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

✔️ Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına ikiye bölün. Parmak şeklinde çok ince olmayacak şekilde doğrayın.

✔️ Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. 

✔️ Biberleri de parmak şeklinde iri iri değrayın.

✔️ Domatesleri halka halka doğrayın.

✔️ Tencere 1 çay bardağına yakın sıvı yağı alıp ocağın altını açın. Yağ iyice ısnınca patlıcanları atıp hafif kızartın.  Havlu kağıt serdiğiniz tepsiye pişen patlıcanları çıkarın. 

✔️ Soğanları , biberleri domatesleri ayrı ayrı soteleyip tabağa çıkarın.

✔️  En son tavukları tencereye alıp tavuklar suyunu salıp çekene kadar 15 dakika soteleyin.

✔️  Tavuklar tenceredeyken salçayı ve sarımsağı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar 3 dakika kavurun.

✔️  Ardından suyu ilave edin. 

✔️ Su fokur fokur kaynayınca  ocağın altını kısın.

✔️ Tuzu, pulbiberi ve karabiberi ilave edin. 

✔️ Soğanları suyuna salın. 

✔️Patlıcanları üzerine tek tek dizin.

✔️ Biberlrei ve domatesleri de dizin.

✔️ Üstten elinizle bastırın. Çok üzerini geçmiyor su. 

✔️ Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 40 dakika su tamamen bitene kadar pişirin.

✔️ Ocağın altını kapattıktan sonr 10 dk dinlendirip servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler