Fırın Tepsisine Lahanayı Doğrayıp Sonucu Görün! Bu Tarif Lahanayi Herkese Sevdirecek. İşte Size Fırında Lahana Tarifi
Lahananın son zamanları. Mutlaka yapıp yemek lazım. Bu tarifi yapınca bunca yıl neden ben lahanayı fırınlamamışım diyeceksiniz. O kadar lezzetli ki sürekli yapmak isteyeceksiniz.
Tarifimize geçmeden önce lahananın faydalarına bir göz atalım.
- Kalp dostu.
- Bağışıklığı güçlendiriyor.
- C vitamini deposu
- Zengin K vitamini içeriyor.
- Güçlü bir antioksidan zengini...
- Tok tutuyor
- Vücudu toksinlerden arındırıyor.
- Hazmı kolay
- Bağırsak dostu
- Zayıflamaya yardımcı
- Kemikleri de güçlendiriyor
Bu kadar faydadan sonra yememek olmaz lahanayı değil mi:)
Bu tarifin görünüşü de lezzeti de muhteşem. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp sağlıklı bir yemek yapmak istiyorsanız buyrun tarifimize...
FIRINDA LAHANA TARİFİNE GEÇELİM.
✔️ Orta boy bir lahanayi ortadan ikiye bölün.
✔️ Bıcak yardımıyla birer parmak kalınlığında dilimleyin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Zeytinyağı, tuz, karabiber, zerdeçal, sarımsak tozu biraz da çörek otunu birkasede karıştırın.
✔️ Lahanaların üzerine kaşıkla gezdirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.