Lezzetli fırın makarna yapmanın 8 püf noktası
Makarna, 7'den 77'ye hepimizin sevdiği yemeklerden malum. Farklı soslarla envai çeşit makarna yapıyoruz. Kıymalısından yoğurtlusuna, sebzelisinden ton balıklısına her damak tadına uyan bir makarna tarifi bulunuyor. Bugün sizlere fırında makarna hakkında bilgiler vereceğiz.
BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
- Makarnaları kırmadan haşlayın.
- Makarnaları çok fazla haşlarsanız hamurlaşır. Ortalama 8-10 dakika yeterli olacaktır.Tabiki diğer makarnalarda olduğu için haşlarken tuz eklemeyi unutmayın.
- Beşamel sosunun kıvamı önemli.Çok pişirip koyulaştırmayın.
- Haşlanan makarnayı soğutmadan beşamel sosuyla buluşturun. Sos makarnanın her yerine eşit şekilde yayılsın.
- Fırın kabına yerleştirdiğinizde her tarafının eşit kalınlıkta olması için spatula ile düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında bekletmeden pişirin.
- Dilerseniz içerisine istediğiniz peynirleri ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyebilirsiniz.
- Sıcak servis edin.
Gelelim tam ölçülü fırın makarna tarifimize...
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNA NASIL YAPILIR?
- Fırın makarnayı üzerindeki tarife göre hazırlayıp süzün. (Fazla haşlamayın, 10 dakika yeterli oluyor)
- Beşamel sosunu hazırlayın. Tencereye unu, sıvıyağ ve tereyağı alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından azar azar sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tuzunu kontrol edin.
- Haşlanmış makarnayı fırın kabına döküp beşamel sosuyla karıştırın.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!
FIRINDA BEŞAMEL SOSLU MAKARNANIN YANINA NE GİDER?
Tek başına doyurucu bir yemektir aslında. Ama menüyü biraz zenginleştirmek isterseniz domates çorbası, mercimek çorbası ya da ezogelin ile başlangıç yapabilirsiniz. Davet menülerinde de en sık ızgara köfte, tavuk şinitzel, et sote tercih edilebilir. Yanına bol yeşillik de yaparsanız bu iş tamamdır..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.