Fırın İstemeyen Tam Ölçülü Çatlamayan Kırılmayan Sultan Lokumu Tarifi
Sütlü tatlılar arasında bizim evdekilerin Evde bu tatlı pişmişse bizim çocukların ve annemin (evet evet annemde bunu bayılıyor) gözlerinden kalpler çıkıyor! "Bitti mi yanii, yok mu devamı" sözleri havada uçuyor kısa sürede.
Saray sarması, sultan sarması, saray lokumu, paşa lokumu, paşa sarması gibi isimlerle de anılsa ben hepsi aynı tatlı aslında:)
Buyrun değerli Sağlıkhaberciniz okurları tarifimize...İşte adı gibi lokum gibi olan bir lezzet
SARAY LOKUMU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su barsağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 50 gr tereyağı
- 1 paket vanilya (Piştikten sonra eklenecek)
Kreması için;
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
SARAY LOKUMU TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını açıp göz göz olup kaynadıktan sonra vanilyayı ve tereyağını ekleyip çırpın. Pürüzsüz bir kıvam olmalı.
✔️ Bisküvileri rondodan çekin un haline gelmsin.
✔️ Fırın tepsisine (Büyük borcam da olur) biskivileri dümdüz yayın.
✔️ Hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerini kaplayacak şekilde dökün ve eşit bir şekilde düzeltin.
✔️ Streç film ile kapatıp bir gün buzdolabında dinlendirin.
✔️ Ertesi gün krem şantiyi hazırlayıp kremanın üzerine yayın.
✔️ Yatayda 6'ya dikeyde 2'ye toplam 12 parçaya bölün.
✔️ Spatula yardımıyla rulo yapın.
Mevsim meyveleriyle varsa çikolata sosuyla servis edebilirsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.