Fırın Derdi Olmayan Aşırı Pratik Tatlı! Çayın Yanına İyi Gidiyor Yedikçe Yeniyor İşte Hindistan Cevizli Lokum Tarifi
Tatlı krizlerinde imdanıza yetişecek aşırı pratik bir tarif vereceğim bugün. Tecrübe bile gerektirmiyor. İlk denemenizde çok güzel sonuçlar alacaksınız. Tadına doyum olmayan aşırı lezzetli bu tarifi mutlaka siz de deneyin.Eminim hoşunuza gidecektir.
HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 su bardagi süt
- 1 su bardagi seker
- Yarim su bardagi irmik
- Yarım su bardağı hindistan cevizi(Piştikten sonra dökülecek)
- 1 paket vanilya (Kaynadıktan sonra dökülecek)
- 1 yemek kasigi tereyagı (Kaynadıktan sonra dökülecek)
- 1 paket toz krem santi (Piştikten sonra dökülecek)
Bulamak için 1 su bardagi hindistan cevizi
Üstüne koymak icin findik
HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Tencereye sütü, irmiği ve şekeri alıp ocağın altını açın. Karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynayınca içerisine vanilyayı ve tereyağını ekleyip 5 dakika sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Hemen içerisine hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Ilıdıktan sonra 1 paket toz kremşantiyi döküp 2 dakika mikserle çırpın.
✔️ Streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
✔️ Biraz daha kıvam alacaktır. Eğer gerekirse biraz daha hindistan cevizi ekleyebilirisiniz. Cevizden büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizi ara ara su ile ıslatırsanız daha kolay şekil alacaktır. Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın. Ortasılarına fındık koyun çok güzel oluyor.
✔️ Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.