Mideye dokunmayan efsane bir lezzet: Sumaklı fermente kırmızı soğan
Soğan tam bir şifa kaynağı. Bugünkü tarifimiz soğanı çok sevip özellikle midesine dokunduğu için yiyemeyenlere özel:) Hem doğrama vs gibi süreçler de yok, salataların üzerine, pilavların yanına hopp hemen hazır. Buyrun sumaklı fermente kırmızı soğan yapımına... Mutlaka deneyin sürekli yapmak isteyeceğiniz lezzetlerden emin olun.
SUMAKLI FERMENTE SOĞAN İÇİN MALZEMELER
- Yarım kiloluk 1 adet cam kavanoz
- 2 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Klorsuz su
- 3-4 dal maydanoz
SUMAKLI FERMENTE SOĞANIN HAZIRLANIŞI
- Dezenfekte etmek için kavanozunuzun içine kaynar su koyup boşaltın. Kurumaya bırakın.
- Kırmızı soğanın kabuğunu soyup halka halka doğrayın.
- Bir kasede tuz ve içme suyunu tuz eriyene kadar karıştırın.
- Soğanları kavanoza yerleştirin. Üzerlerine sumak ekleyin.
- Tuzlu suyu ilave edin.
- Maydanozları sapı ile birlikte en üste koyup ağırlık için üzerine temiz bir taş varsa koyabilirsiniz. Bu sayede soğanlar ve maydanoz suyun altında kalacaklar.
- Kavanozun kapağını kapatıp 1 hafta kuru, serin ve karanlık bir yerde bekleyin.
- 1 hafta sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
- Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında bekletin. 2 hafta içerisinde tüketin.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.