Jameika Mutfağından Lokum Kıvamında Kremamsı Bir Tat Körili Keçi Tarifi

Jameika Mutfağından Lokum Kıvamında Kremamsı Bir Tat Körili Keçi Tarifi
Jameika Mutfağı zengin bir kültüre sahip. Keçi etini öyle bir yapıyorlar ki lokum gibi oluyor. Baharatlarla zenginleştirilen bu lezzetin bölgede bağımlıları çok. Bugün sizlere Jameika diyince akla ilk gelen yemek olan meşhur "Körili Keçi tarifi"ni paylaşacağız.

Jameika Mutfağı dünyanın popüler mutfaklarından biri. Adada Kızılderili, Afrikalı, İspanyol, Hint, Çint pek çok insan bulunduğundan ortaya farklı lezzetler çıkmış. Kısaca Hint, Çin, İngiliz, İspanyol, Afrika gibi pek çok mutfaktan etkilenmişler.

Muskat, kakule, tarçın, karabiber, köri, kekik, hindistan cevizi, avokado, zencefil, sarımsak, balık, yengec, karides değişik meyve ve sebzeler, keçi eti, tavuk, deniz mahsulları mutfaklarının olmazsa olmazlarından. Neredeyse hiç baharatsız yemekleri yok. Pişirme teknikleri ve baharatları yemekleri farklı bir boyuta taşımış. En popüler yemeklerinden biri de "KÖRİLİ KEÇİ". Partilerde özel günlerde mutlaka yapılıyor. Anket yapılsa bölgede en sevilen yemek bu seçilir sanırım:)

Farklı tatlara açık olan lezzetseverler için detaylı tarifini paylaşıyoruz.

Et uzun sürede pişip lokum kıvamına geliyor. Baharatlarla tatlandırılıp herkesin sevebileceği bir lezzet çıkıyor ortaya.

İşte o lezzetin tarifi...

JAMEİKA MUTFAĞINDAN KÖRİLİ KEÇİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1.5 kilo keçi eti (kemikli yada kemiksiz size kalmış)
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı taze doğranmış zencefil
  • 1 orta boy doğranmış soğan
  • 4 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı taze kekik
  • 2 adet doğranmış yeşil soğan
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet acı biber (Orjinalinde scotch bonnet denilen jameica biberi kullanıyorlar)
  • Tuz

JAMEİKA MUTFAĞINDAN KÖRİLİ KEÇİ TARİFİ NASIL HAZIRLANIR?

✔️ Geniş bir kapta keçi etini tuz ve karabiberle harmanlayın.

✔️ Büyük bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Yağ ısınınca yüksek ateşte keçi etini ilave edip mühürleyin. Ara ara karıştırarak tencerenin dibi tutmadan kavurun. Et iyice kavrulunca koriyi ekleyip 2 dakika daha kavurun.

✔️ İnce ince doğranmış sarımsağı, zencefili, beyaz biberi, doğranmış yeşil soğanı, kekiği, salçayı, yeşil soğanı ve biberi ilave edip 2 dakika daha kavurun.

✔️ Daha sonra etin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp ortalama 2 saate yakın pişirin. Ara ara karıştırıp suyunu kontrol edin. Et pamuk gibi pişecektir.

✔️ Ocaktan almadan yaklaşık 20 dakika önce küp küp doğranmış patatesleri ilave edin.Patatesler de yumuşayınca servis edebilirsiniz. Hafif kremamsı çok az sulu olmalı.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler