Orta Doğu mutfağından az malzemeli bol lezzetli Falafel (Lübnan Köftesi) tarifi!

Orta Doğu mutfağından az malzemeli bol lezzetli Falafel (Lübnan Köftesi) tarifi!
Sofralarında farklı lezzet arayanlara enfes bir köftemiz var, üstelik bu köfte etsiz! Her yapan müptelası oluyor, bizden söylemesi. Malzemeleri hazırlayıp orjinal Falafel tarifine geçelim.

Falafel; top şeklinde nohut unundan yapılmış bir tür popüler Orta Doğu "fast food" köftesidir. Nohut köftesinin çeşitli baharatlarla karıştırılmasıyla elde edilen bu köfte, Lübnan köftesi, sebze köftesi olarak da biliniyor.

Mısır, Suriye, Lübnan ve çoğu Arap mutfağında yaygın olarak tüketilen falefeli, o bölgede neredeyse her mahalledeki sokak satıcılarında bulabilirsiniz. Genellikle bol miktarda tahin sosu ve  Akdeniz salatası ile sandviç şeklinde servis ediyorlar.

Falefin yapımının bu kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız! İşte size falefel yapmanız için bir kaç neden...

  • Falefel, iyi bir protein kaynağıdır.
  • Hem sağlıklı hem de lezzetlidir.
  • Falafel, glütensiz beslenenler ve veganlar için de iyi bir seçenektir.
  • Sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.
  • Buzluğa koyulup, istenilen zamanda çıkarılıp pişirilebilir.

Falefel yemek için artık birsürü nedeniniz var:) Haydin falafel yapımına geçelim.

FALAFEL (LÜBNAN KÖFTESİ) TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı nohut
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ 

FALAFEL (LÜBNAN KÖFTESİ) TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kaliteli bir nohut kullanın, Konserve nohut kullanmayın. Nohutları en az 4 saat sıcak suda bekletin. Tercihen bir gece bekletirseniz daha iyi olur. Nohutlarınız yeteri kadar yumuşamazsa lezzetli falefeller yapamazsınız.

✔️ Mutfak robotuna haşladığınız nohutu, kuru soğanı, sarımsağı ve ayıklanmış maydanozları koyup rondodan geçirin.

✔️ Yoğurtma kabına aldığınız karışıma yumurtayı, unu, karbonatı ve diğer baharatları da ekleyip güzelce yoğurun.

✔️ 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

✔️ Ceviz büyüklüğünde parçalar yapıp yuvarlayın. 

✔️ Bol kızgın yağda kızartın. İyi bir falefelin dışı altın kahverengi ve çıtır, iç kısımları ise yumuşaktır. Eğer yağda kızartmak bana göre değil derseniz, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip 200 derecede her tarafı kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Servis Önerisi

  • Lavaş ekmeğin arasında bol yeşillik ve turşu ile servis edebilirsiniz.
  • Tahinle yapılan orjinal falafel sosu yapabilirsiniz. (İhtiyacınız olan şeyler: 1 su bardağı süzme yoğurt,  çorba kaşığı tahin, yarım limon suyu . Evet sadece bu kadar. Güzelce çırpıp falefellerin üzerine gezdirebilirsiniz)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler