Ustasından Tam Ölçülü, Unsuz, Şifa Deposu Ezogelin Çorbası Tarifi
Bizim mutfakta haftada iki kez pişen çorbadır ezogelin çorbası. Bazen pirinçli bazen bulgurlu tercih ediyorum. Pirinç daha çok yakışıyor bence. Yapa yapa ustalaştım artık. Uzun zamandır esnaf lokantalarındaki usta gibi yapıyorum. Her yiyen tarif istiyor. Et sulu olması, mercimeğin düdüklüde değil tencerede pişmesi ve sosunun kavrularak dökülmesi çok önemli.
Hazırsanız tarifimize geçelim.
UNSUZ EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı mercimek
- 6 su bardağı su
- 1 su bardağı et suyu
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 Adet orta boy soğan
- 1.5 çayı kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı nane
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
UNSUZ EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Mercimeği bol suda güzelce yıkayın. Mercimek çorbasında bu aşama önemli. Berrak bir su olana kadar yıkıyoruz.
✔️ Tencereye suyu, mercimeği alıp kaynamaya bırakın.
✔️ Oluşan köpükleri süzgeçle alın. Kaynamaya başlayınca içerisine 1 diş sarımsak ve bir küçük soğanı tüm olarak atın. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 40 dakika pişirin. Ara ara karıştırın ki dibi tutmasın.
✔️ Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve et suyunu ilave edin.
✔️ Tavaya sıvı yağı koyup ısıtın. Isınan yağa yemeklik ince ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar 3 dakika kavurun. Baharatlarını da ilave edip çorbaya yavaşça ilave edin.
✔️ Karıştırıp 5 dk birlikte kaynatıp servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.