Bugün Ne Pişirsem Diyenlere: Ustasından Damakta İz Bırakan İzmir Köfte Tarifi

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere: Ustasından Damakta İz Bırakan İzmir Köfte Tarifi

Türk Mutfağının en güzel yemeklerinden birisi de İzmir Köftesidir şüphesiz. Her tadanın bayılarak yediği bu eşsiz lezzeti siz de deneyin diye püf noktalarıyla fırında izmir köfte tarifini paylaşmak istedik.

Bebekli evlerde akşam yemeği hazırlamak spor müsabakası gibidir, bilen bilir:) Planlı hareket etmek şart yani... Neyse, dün bebeğim uyuyunca akşama ne yapsam diye kara kara düşünürken aklıma dolaptakı kıyma geldi. Hem lezzetli hem pratik ne yapsam derken İzmir köfte yapmak istedim. Zaten her yiyen tarif istiyor, ev halkı tarafından da bayılarak yeniyor. Bundan daha iyi yemek olamazdı:)  Efsane domates sosuyla hazırladığım bu yemeği mutlaka deneyin, pişman olmazsınız...

FIRINDA İZMİR KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Köftesi için ;

  • 500 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı ekmek içi
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı ucu ile karbonat

Üzeri İçin;

  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy patates 
  • 3 adet  biber

Sosu İçin;

  • 3 adet domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı salça (domates yada karışık )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 

FIRINDA İZMİR KÖFTE TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle soğanı rondodan geçirin. 

✔️ Ardından yeterli büyüklükte bir karıştırma kabına kıymayı, soğanı, ince ince doğranmış maydanozu, karbonatı ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun. Bu sırada azar azar su ekleyerek köfte harcınızın kıvam almasını sağlamayı da unutmayın.

✔️ Hazırladığınız harçtan parçalar alıp ince ve uzun şekil verin. 

✔️ Eğer vaktiniz varsa köftelerinizin dolapta dinlenmesini sağlayarak daha lezzetli hale getirebilirsiniz. 

✔️ Patatesleri soyarak köftelerinizin boyutunda elma dilimi şeklinde doğrayın. 

✔️ Büyük bir borcama yada pişirme kabına bir köfte bir patates olacak şekilde dizin.

✔️ Üzerine doğradığnız domates ve biberleri dizin. 

✔️ Sosu için tavaya malzemeleri sıvı yağı ve salçayı alarak kavurulmasını sağlayın. Rendelediğiniz domatesleri ilave ederek 9-10 dakika kadar pişirin. 1 su bardağı suyu da ekleyip 2-3 dakika kaynatıp kenara alın.

✔️ Hazırladığınız sosu köfte ve patateslerin üzerine dökün. Ve pişirmek için sosu patates ve köftelerin üzerine dökün. 

✔️ Önceden ısıtılmış 180°C fırında önce üzeri kapalı şekilde 15 dk daha sonra üzerini açarak patatesler kızarana kadar  15-20 dakika daha pişirin. 

✔️ Enfes Pratik izmir köfteniz hazır afiyet olsun.

Bizim çocuklar daha fırında pişerken evi mis gibi kokusuyla saran izmir köfteyi çıkar çıkmaz bitirdikleri için son halini çekemedim  :)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
En Yeniler