Evdeki bayat ekmekleri nasıl değerlendirebilirim? Bayat ekmek köftesi tarifi

Evdeki bayat ekmekleri nasıl değerlendirebilirim? Bayat ekmek köftesi tarifi
Siz de evdeki bayat ekmeklerinizi değerlendirerek lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. Üstelik evde kıyma yok diye endişelenmeyin. Bu köftenin içinde KIYMA YOK. Vejeteryanlar için de alternatif bir tarif. İşte çay saatlerine çok yakışacak tarifimiz için buyrun...

KIYMASIZ BAYAT EKMEK KÖFTESİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 adet bayat ekmek (İstediğiniz ekmek çeşidini kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta (Yumuşaklığına göre 2 adete çıkarabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • İsteğe bağlı 1 diş sarımsak
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
  • 1 çay bardağı süt

KIYMASIZ BAYAT EKMEK KÖFTESİNİN HAZIRLANIŞI

  • Bayat ekmeklerinizi rondodan geçirin.
    bayat-ekmek-koftesi-detay-2.jpg
  • Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.(Baharatları damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. Baharatlı çok güzel oluyor)
    bayat-ekmek-koftesi-detay-1.jpg
  • Eğer hazırladığınız köfte harcınız katıysa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz.
  • Harçtan bir parça alıp ince uzun olacak şekilde köfteler yapın.
  • Tavaya yağı koyun. İyice ısındıktan sonra köfteleri atıp her iki yüzünü de kızartın.
  • Kağıt havlu koyduğunuz bir tabağa alın.
  • Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Servis Önerileri

Üzerine bol sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Dilerseniz yoğurdun üzerine terayağ gezdirebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler