Nardan lokum nasıl yapılır? Ev yapımı fındıklı narlı lokum tarifi
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden olan lokumun kıvamı çok önemlidir. Yumuşacık lokum yemelere doyulmaz. Bugün sizlere misafirlerinize yapıp ikram etmekten keyif alacağınız narlı lokum tarifi vereceğiz. Bu lezzet lokum sevmeyeni bile bağımlı yapabilir bizden söylemesi... Unutmadan krem tartar olmazsa olmaz bu tarifte. Aktarlardan kolaylıkla ucuza temin edebilirsiniz.
Narlı çifte kavrulmuş lokum için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 1 su bardağı mısır nişastası (130 gr)
- 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu (400 ml)
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı krem tartar (10 gr)
- 50-100 gr fındık
- 50 gr hindistan cevizi
Şerbet için.
- 4 su bardağı toz şeker (800 gr)
- 1,5 su bardağı su (300 ml)
- 1 dilim limon
Narlı çifte kavrulmuş lokumun tarifine geçelim:
✔️ Şerbeti hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ekleyip karıştırın ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete 1 dilim limonu bırakıp 15 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın ve hemen limonu içinden çıkarın.
✔️ Narı sıkın ve süzün.
✔️ Tencereye nişastayı, krem tartarı, suyu ve nar suyunu ekleyip karıştırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Yoğunlaşan karışıma azar azar hazırladığınız şerbeti ekleyin. Sakın bir anda dökmeyin. Ocağın altını kısıp 45 dakika kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.
✔️ 45 dakika sonra iri fındık içini ilave edip karıştırın.
✔️ 20*16 cm bir kalıbın tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayın. Pişirdiğiniz karışımı dökün ve spatula ile yayın. En üstüne de yine bolca hindistan cevizi döküp soğumaya bırakın.
✔️ Soğuyan lokumu 1 gece buzdolabında bekletin.
✔️ Kalıptan çıkararak bıcak yardımıyla dilimleyin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Pratik Yemek Tarifleri / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.