Ev yapımı tereyağlı simit tarifi nasıl yapılır

Ev yapımı tereyağlı simit tarifi nasıl yapılır
Pastane simitlerinin tadını eve getiren efsane bir lezzet ile kahvaltılarınızı, çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Haydi kolları sıvayın. Evde terayağlı simit tarifimiz ile usta simitçilere kafa tutun!

MALZEMELER

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı un
  • 1 su bardağı simitlik susam ( yarım kavrulmuş) (Bulamazsanız kavrulmuş da olur)

HAZIRLANIŞI

  1. Sütü ve suyu maya ile karıştırın. (ılıtmaya gerek yok)
  2. Tereyağı hariç diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
  3. En son tereyağını eritmeden hamura koyup tekrar yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Yaklaşık 45 dakika mayalandırın
  5. Mayalanan hamuru 7 parçaya bölün. Elinizle uzun şeritler yapıp, ikiye katlayıp birbirine dolayın, simit şekli verin.
    tereyagli-simit-tarifi-detay-1.jpg
  6. Önce pekmezli-su-un karışımına, sonra susama tamamen bulayın.
  7. tereyagli-simit-tarifi-detay-2.jpg
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
    tereyagli-simit-tarifi-detay-3.jpg
  9. Önceden ısıtılan 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

PÜF NOKTASI

Yaş maya kullanmak isterseniz sütü ve suyu ılıtıp 5 dakika bekleyip diğer malzemeleri dökün

Fırında çok bekletirseniz simitleriniz kurur, kontrollü pişirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler