Evde Kolaylıkla Hazırlanan Elmalı Crumble Tatlısı Tarifi
Bugün sizlere tadı, dokusu mühteşem olan harika bir tarif vereceğiz Altı karamelize olmuş yumuşacık elma, üstünde harika bir kıtırlıkla damaklar şenlenecek. Fırına girdiği andan itibaren mutfağı mis gibi kokular saracak. Deneyince siz de hak vereceksiniz. Canınız tatlı çektiğinde bu harika tatlı imdadınıza yetişecek. Buyrun lafı uzatmadan tarifimize geçelim.
ELMALI CRUMBLE (KRAMBIL) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet elma
- 1 yemek kaşığı şeker (Ekşi elma kullanırsanız 2 yemek kaşığı kullanın)
- 1 çay kaşığının ucuyla tarçın
Crumble için;
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Bir fiske tuz (Çay kaşığının uuyla)
Üzeri için;
- Sade dondurma
ELMALI CRUMBLE (KRAMBIL) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER,
✔️ Crumble'ı hazırlayalım. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, şekeri ve bir fiske tuzu karıştırma kabına alın. Unu da ekleyerek elinizle yoğurun. Ekmek kırıntısı görünümünde olunca tamamdır.
✔️ Elmaların çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarıyla birlikte minik minik doğrayın. Küçük bir fırın kabına yayın. Üzerine tarçını ve şekeri dökün ve kaşıkla karıştırın.
✔️ Üzerine hazırladığınız crumble'ı ince bir katman halinde yerleştirin.
✔️ 180 derecede rengi tarçın rengini alana kadar pişirin. (20-25 dakikada pişiyor)
✔️ Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Üzerine dondurma ile çok güzel oluyor .
Not: Hazırladığınız crumble'i elmasız direk fırına sürüp sütlü tatlıların üzerine, dondurmanın üzerine döküp servis edebilirisiniz.Mangolia'nın altına da kullanıyorum ben.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.