Evde kendi körini hazırla! Köri baharatı nasıl hazırlanır?

Evde kendi körini hazırla! Köri baharatı nasıl hazırlanır?
Hint mutfaklarının vazgeçilmez baharatı köriyi evde yapmaya ne dersiniz? Özellikle tavuk yemekleri ve çorbalarda severek tükettiğimiz bu baharatı hazırlamak zannettiğinizden daha kolay. Mutfağınızınız mis gibi baharat kokmasına hazır olun, buyrun evde köri baharatı hazırlamaya...

Köri, sebze veya et ile servis edilen sos anlamına gelip Hint yemeklerinin olmazsa olmaz baharatıdır. Türk mutfaklarına son yıllarda yer edinmiş olup yemeklere lezzet katar.

Köri pek çok baharatın birleşmesiyle elde edilen bir karışımdır. Kullanılan temel malzemeler aynı olsa da, kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Malzemelerin kalitesi ne kadar iyi olursa, o kadar kaliteli ve lezzetli kori hazırlayabilirsiniz.

Baharatların karışımı tipik olarak kişniş, kimyon, zerdeçal, kırmızı biber ve çemen içerir. Köri tozuna dahil edilebilecek diğer baharatlar arasında zencefil, tarçın, sarımsak ve karanfilden hardal tohumu, karabiber ve rezene tohumuna kadar pekçok baharat bulunur.. 

EVDE KENDİ KORİNİ HAZIRLA!

  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş kişniş
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş kimyon
  • 1/2 yemek kaşığı öğütülmüş zerdeçal
  • 2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  • 1 çay kaşığı kuru hardal
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş kakule
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber veya öğütülmüş kırmızı biber

Tüm baharatları küçük bir kavanoza ekleyin ve sallayın. Köri baharatınız hazır.

Hazırladığınız koriyi 3 ay serin ve kapalı bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler