Evde Kek Unu Nasıl Yapılır? Kek Ununun Normal Undan Farkı Nedir?

Evde Kek Unu Nasıl Yapılır? Kek Ununun Normal Undan Farkı Nedir?
Tatlı ve tuzlu pek çok tarifte kullanılan kek unu nasıl yapılır, evde kek unu nasıl hazırlanır, kek ununun içerisinde neler var? İçeriği sizi şaşırtacak ve artık marketten hiç almayacaksınız...

Son yıllarda market raflarındaki unlar da çeşitlendi: siyez unu, kavılca unu, kızıl buğday unu, tam buğday unu, çavdar unu, yulaf unu, arpa unu..Bir de çok yaygın kullanmadığımız evde pek bulunmayan ama tariflerde sık sık karşımıza çıkan kek unu var. Yabancı bloglardaki süngerimsi kek tariflerinde hep kek unu kullanılıyor. Peki kek ununun normal undan farkı ne? Normal un %10-12 oranında protein içeriyor ve gluten oranı nisbeten daha düşük. Kek unundaki protein ise %6 civarında. Bu da onun daha iyi kabarmasını ve süngerimsi bir dokuda olmasını sağlıyor.

Gel gelelim kekunların fiyatları normal unlara bakışla çok pahalı. Ben artık evde kek unu yapıyorum size de tavsiye ederim. Un kavanozunun birini kek un için ayırdım oldukça pratik oluyor.

un.jpg

Evde kek un nasıl yapılır?

✔️ 1 su bardağına 2 yemek kaşığı mısır nişastası koyun.
✔️ Üzerini çok amaçlı un ile tamamlayın.
✔️ Karışımı 6 kez elekten geçirin.
✔️ Daha iyi kabarması için 1 cimdik de tuz atın.
✔️ Eğer tarifte kabartma tozu belirtilmemişse her bardak un için yarım tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyin.

Tarifte kaç bardak un yazıyorsa, aynı şekilde kek unu hazırlayarak kullanın. Hepsi bu kadar!!! Hiç bu kadar kolay olacağını belki de hiç tahmin etmediniz. Bundan sonra kek unu olan tarifleri es geçmek yok:)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler