Evde de Kolaylıkla Yapılıyormuş! İşte Görüntüsü Lezzeti Efsane Meşhur Alman Çöreği Nussschnecke Tarifi

Evde de Kolaylıkla Yapılıyormuş! İşte Görüntüsü Lezzeti Efsane Meşhur Alman Çöreği Nussschnecke Tarifi
Alman Mutfağının yemeklerinden çok tatlıları meşhurdur. Bugün sizlere gurbetçilerimizin yakından tanıdığı Alman çöreği Nussschnecke'nin tarifini vereceğiz. İddaa ediyoruz hamur işi severlerin tadı damağında kalacak...Yiyenlerin favorisi...

Instagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş Almanya'da yaşıyor. Meşhur Alman Çöreği Nussschnecke'nin tarifini detaylarıyla paylaştı. Malum Almanların çok lezzetli tatlıları var. Bu da onlardan biri. Üstelik yapımı da oldukça pratik.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse buyrun tarife geçelim.

ALMAN ÇÖREĞİ NUSSSCHNECKE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamur için

  • 600 gr un
  • 60 gr tereyağı
  • 60 gr toz şeker
  • 1 paket kuru maya ( 7 gr )
  • 2 yumurta
  • 300 ml ılık süt

İç dolgusu için

  • 200 gr öğütülmüş badem
  • 200 gr öğütülmüş fındık
  • 1 çay bardağı toz şeker /125 ml çay bardağı
  • 150 ml süt
  • 60 gram tereyağı ( eritilmiş )
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine sürmek için;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt


Üzerini süslemek için:

  • 150 gr pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı süt (Pudra şekerini ve sütü iyice karıştır)

ALMAN ÇÖREĞİ NUSSSCHNECKE NASIL YAPILIR?

✔️ Hamuru yoğurun. Karıştırma kabına mayayı, toz şekeri ve sütü alıp 5 dakika bekletin. Tereyağını ve yumurtayı ilave edip krema pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Azar azar un ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.

✔️ İç harcını hazırlayın. İç harcı için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.

✔️ Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha koyup dikdörtgen şeklinde açın. (40*80 cm). İç harcını her yerine eşit olacak şekilde yayın.

✔️ Uzun olan kısmından başlayıp 2 parmak eninde 12 eşit parçaya bölün.

✔️ Şeritleri rulo olarak sarın ve üzerinden biraz bastırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Üzerlerine bez kapatıp 20 dakika mayalandırın.

✔️ Roloların üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp fırçayla sürün.

✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

✔️ Piştikten sonra soğumaya bırakın.

✔️ Soğuyan çöreklerin üzerine pudra şekeri ve süt ile hazırladığınız karışımdan gezdirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Not: Dilerseniz dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler