Evde Artan Kekleri Değerlendireceğiniz Pastane Usulü Garantili Ay Çöreği Tarifi
Bugün sizlere tadıyla görüntüsüyle çay saatlerinizi süsleyerek harika bir tarif vereceğiz. En az iki tane yeme garantili bu lezzet yiyenlerin aklından çıkmıyor. İçindeki dolgu çok lezzetli. Mutfağı mis gibi kokutmaya hazırlanın...
AY ÇÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 3-3.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 3-4 yemek kaşığı kadar file badem
İçi için;
- 2.5 su bardağı kadar robotta çekilmiş artan kekleriniz:) (Yoksa petibör bisküvi bile olur)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
AY ÇÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Derin bir yoğurma kabına unu alın. Kenarlarına tuzu serpin. Ortasını havuz şeklinde açıp suyu ve mayayı dökün. Yumurtayı, sütü, şekeri, yağı ve mahepi de koyarak karıştırın. Kenarlardan içe azar azar un alarak yumuşak bir hamur elde edin. 30 dakika mayalanmasını sağlayın.
✔️ Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler oluşturun. 15 adet beze çıkıyor.
✔️ İçini hazırlayalım. Kek parçalarını iyice ufalayın. Sütü, pudra şekerini, üzümü, cevizi, kakaoyu, tarçını da ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Her bir bezeyi merdane ile açın. İçine hazırladığınız harçtan koyup rulo yapın. Sardığınız rulonun her iki ucunu inceltin. Ortası bombeli olacak şekilde iki ucu kıvırıp şekil verin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Çatalla çizgiler yapıp file badem serpip önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.