Ustasından Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi

Ustasından Ev Yapımı Tırnak Pide Tarifi
Pide, Türk Mutfağının en sevilen hamur işlerindendir. Özellikle kebabın ayrılmaz parçasıdır. Bugün sizlere pizza makinesinde tırnak pide nasıl yapılır anlatacağız. İşte size pideceilere taş çıkaran ev yapımı tırnak pide tarifi

Bugün sizlere instagram yemek fenomeni Nermin Yazılıtaş'ın sık sık yapıp paylaştığı tam ölçülü tırnak pide tarifini paylaşacağız. Hamurunu ele yapışan oldukça yumuşak bir şekilde yoğurunca pidecilere taş çıkaracak cinsten oluyor.

EVDE TIRNAK PİDE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 adet kesme şeker
  • 20 gram yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta

EVDE TIRNAK PİDE NASIL YAPILIR?

✔️ Yoğurma kabına mayayı, şekeri ve ılık suyu alın karıştırın. Tuzu ve azar azar unu ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 1 saat mayalandırın.

✔️ Hamuru 9 bezeye ayırın.

✔️ Elinizle bastırıp bezeyi biraz açın. Un serptiğiniz bir bezin üzerine koyup 15 dakika dinlendirin. Kurumaması için üzerine tekrar bez koyun.

✔️ Yumurtayı ve yoğurdu güzelce çırpın. Dinlenen bezenin altına mısır unu serpip üzerine yoğurtlu yumurta karışımını sürün.

✔️ Parmağınızla şekil verip üzerine susam ve çörekotu serpin.

✔️ Kenarlarından çekerek biraz büyütüp pizza makinesinde pişirin. Fırında pişirmek isterseniz 250 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler