Kereviz tozu nasıl yapılır? İşte evde pratik kereviz tozu tarifi
Kereviz, sağlığa faydalarından dolayı tüketilmesi şiddetle önerilen yeşil yapraklı sebzelerdendir. Kış sebzelerinden olan kerevizi toz haline getirilerek yemeklerde de baharat olarak kullanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte kalorifer peteğinde ev yapımı kereviz tozu yapımı...
Kereviz tozunu bilen bilir; salataların, çorbaların, etin lezzetini ikiye üçe katlar. Yapımı da dışarıdan almaya değmeyecek kadar kolay. Saatlerce fırın çalıştırmadan, inanılmaz ekonomik bir förmülle evde kereviz topu yapmak mümkün! Herhangi bir koruyucu, renklendirici, tatlandırıcı içermediği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Sağlıklı tariflerle tanıdığımız “fitmuhendisce tarifler” kitabının yazarı Canan HASTÜRK instagram sayfasında pratik bir kereviz tozu verdi. .Biz de siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları için paylaşmak istedik.
Evde Kereviz Tozu nasıl hazırlanır?
- Kereviz saplarını güzelce yıkayıp süzün.
- Büyük parçalarından ayırın.
- Yağlı kağıta yerleştirip kalorifer peteğinde kurumaya bırakın.
- Varsa öğütücünüz yoksa blenderınızdan geçirerek un haline getirin.
- Elekten geçirip cam kavanoza koyup saklayın.
- Hepsi bu kadar!
Kökü, yaprağı, suyu, tozu her biri şifa olan kerevizi sofralarınızdan eksik etmeyin.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.