Mersin usulü havuçlu cezerye nasıl yapılır? Ev yapımı havuçlu cezerye tarifi

Mersin usulü havuçlu cezerye nasıl yapılır? Ev yapımı havuçlu cezerye tarifi
Cezerye, Mersin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Peki evde cezerye nasıl yapılır, havuçlu çezerye yapımının püf noktaları nelerdir? İşte iştah kabartan görüntüsüyle çayın kahvenin yanına en iyi atıştırmalık diyebileceğimiz havuçlu cezerye tarifi...

Arapça'da havuç anlamına gelen cezerye, Mersin başta olmak üzere ülkemizde sevilerek tüketilen tatlılardan biridir. Oldukça hafif olan bu lezzet, tatlı krizleri için de bire bir. Fındıklısı, cevizlisi, fındıklısı hepsi enfes olur. Dilerseniz kırmızı havuç da kullanabilirsiniz. Yapımı ise oldukça kolay. Lafı uzatmayalım cezeryeseverleri mutfağa alalım...

Ev yapımı havuçlu cezerye için gerekli malzemeleri sıralayalım;
➞ 1 kilo havuç
➞ 1 su bardağı şeker
➞ 1 su bardağı hindistan cevizi
➞ 1,5 yemek kaşığı nişasta
➞ Yarım çay bardağından az su
➞ Yarım tatlı kaşığı tarçın
➞ Çay kaşığının ucuyla limon tuzu
➞ Ceviz

Ev yapımı cezeryenin yapılışına geçelim;
✔️
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
✔️ İri iri doğradığınız havuçları tencereye alın.
✔️ Üzerini gececek kadar soğuk su koyup kaynamaya bırakın.
✔️ 15 dakika kadar iyice yumuşayana kadar pişirin.
✔️ Haşladığınız havucu süzüp rondoda püre haline getirin.
✔️ Püre halindeki havuçları tavaya alın. 15 dakika boyunca ocakta karıştırarak pişirip içindeki suyun tamamen gitmesini sağlayın.
✔️ Bir kasede nişastayı su ile açıp pürüzsüz kıvam almasını sağlayın.
✔️ Havucun üzerine nişastalı suyu koyup 5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
✔️ Üzerine şekeri ekleyip 25 dakika daha karıştırarak pişirin.
✔️ Suyu çekince tarçını ve limon tuzunu dökün.
✔️ İri doğranmış cevizi ekleyip 1 dakika karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
✔️ Küçük boy bir dikdörtgen borcam tepsinin içerisine buzdolabı poşeti serip soğuyan cezeryeyi yerleştirin.
✔️ Kenarlarını düzeltip her tarafı sarılı bir şekilde 1 gün buzdolabında bekletin.
✔️ Tezgaha bolca hindistan cevizini serpin ve poşetinden çıkardığımız cezeryeyi yerleştirin.
✔️ Üzerini de bolca hindistan cevizi kaplayın. Bıcakla istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Enson kenar kısımlarını da hindistan cevizine bulayın Buzdolabında muhafaza edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: EBRULİ MUTFAĞIM11 LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler