Sandviçlerinize Cipslerinize Lezzet Patlaması Yaşatacak Ev Yapımı Hardal Sosu Yapımı
Hardal, sandviçten barbekü sosuna kadar çeşit yiyeceklere lezzet patlaması katan keskin çeşnidir. Evde hızlı ve kolay bir şekilde hardal yapmak isterseniz bu tarif tam size...
Hardalın faydaları:
- İyi bir A vitamini kaynağıdır, göz sağlığına iyi gelir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Hardal, hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.
- Kas ağrılarını azaltır.
- Kemikleri güçlendirir.
- Bronşit ve zatürreden doğan şikayetlere iyi gelir.
- Cildi daha sağlıklı ve parlak yapar.
- Uyku kaliteini artırır.
- Nefesin kötü kokmasına engel olur.
- Metabolizmayı hızlandırır.
- İç organlarda biriken kanı dışarı çeker.
- Sedef hastalığı belirtilerini hafifletir.
EV YAPIMI HARDAL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 50 gr. hardal tohumu
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı limon suyu
EV YAPIMI HARDAL NASIL YAPILIR?
Hardal tohumu öğütücüde toz haline getirin. Cam bir kasede azar azar ılık su dökerek pürüzsüz bir kıvama getirin. En son limon suyu ve zeytinyağı ekleyip tekrar çırpın. Eğer daha yumuşak bir kıvam isterseniz az daha su ister. Karışımı sterilize edilmiş bir cam kavanoza dökün. 2 gün sonra tüketmeyeye başlayabilirsiniz. Ev yapımı hardalınızı, maksimum tazelik için buzdolabında hava geçirmez bir kavanozda saklayın.Daha yumuşak bir tat istiyorsanız, şeker ya da bal ekleyebilirsiniz.
Kaynak: Organicfacts
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.