Etsiz Ama Kebap Gibi Oluyor! Lokum Gibi Bergama Yöresine Ait Patlıcan Çığırtma Tarifi

Etsiz Ama Kebap Gibi Oluyor! Lokum Gibi Bergama Yöresine Ait Patlıcan Çığırtma Tarifi
Patlıcanla yapılan yemekler Türk Mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Bugün sizlere kıymasız etsiz lezzetli bir patlıcan yemeği tarifi paylaşacağız. Üstelik hiç yağ çekmiyor, yiyen lezzetine doyamıyor. İşte size Bergama Mutfağından Patlıcan Çığırtma tarifi...

Bergama yöresine ait enfes bir yemek tarifi paylaşacağız. .Yapımı oldukça pratik olan bu yemek patlıcan sevmeyene bile patlıcanı sevdiriyor.

Sebzelerin bol olduğu yaz mevsiminde bol bol yapıp yiyin, gerçekten hafif oluyor.

Et yemeklerine rakip olan bu yemeği mutlaka deneyin.

PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ İÇİN GEREKİ MALZEMELER

  • 5 adet patlıcan (uzun, ince ve mor patlıcanla çok güzel oluyor)
  • 1 büyük olgun domates
  • 10 diş sarımsak
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

PATLICAN ÇIĞIRTMA NASIL YAPILIR?

✔️ Patlıcanların başını aldıktan sonra alacalı soyun ve kopartmadan spiral şeklinde dönererek kesin. Dibine kadar bütün şekilde kalmalı. 15 dakika tuzlu suda bekletip süzün. Mutfak bezine alıp kurumasını sağlayın.

✔️ Tencereye patlıcanları yerleştirin, üzerine zeytinyağını dökün. (Fazla gelir diye korkmayın patlıcanlar hiç yağ çekmiyor)

✔️ Ara sıra patlıcanları çevirin. Ortalama 45-50 dakikada pamuk gibi pişecektir patlıcanlar.

✔️ Patlıcanlar pişince biberleri ister ikiye bölüp ister tüm ilave edip onların da çevirerek pişirin.

✔️ Sarımsakların kabuğunu soyun. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domateleri ve sarımsakları da üzerlerine ilave edin.

✔️ Tuzu ve şekeri de ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.

✔️ Domates suyunu salıp çekince yemek hazırdır. Servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler