Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? İşte lezzeti şaşmaz etl lahana sarması tarifi

Kıymalı lahana sarması nasıl yapılır? İşte lezzeti şaşmaz etl lahana sarması tarifi
Kışın gelmesiyle birlikte davet sofralarında yer alan lahana, etlisiyle de zeytinyağlısıyla da sofraları şenlendiriyor. Zahmetli olsa da Türk mutfağının vazgeçediğimiz yemeklerden olan lahana sarmasının tüm püf noktalarını sizler için hazırladık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 orta boy domates
  • 250 gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım silme kaşığı kimyon

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su

ETLİ LAHANA SARMASININ HAZIRLANIŞI

  1. Lahanayı yapraklarından ayırın.
  2. Derin bir tencereye 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin ve lahananın yapraklarını haşlayın.Haşlanan yaprakları bir süzgece alıp soğumaya bırakın.
    etli-lahana-sarmasi-1.jpg
  3. Başka bir derin kapta ince ince kıyılmış soğanları, kıymayı, pirinci, bulguru, salçayı ve baharatları koyarak iyice karıştırın.
    etli-lahana-sarmasi-2-001.jpg
  4. Soğuyan lahanaları sarmakiçin damarlarından ayırın ve hazırladığınız içtenkoyup rulo halinde sarın.
  5. Lahanayı pişireceğiniz tencerenin en altına ayırdığınız lahananın damarlarını yerleştiririn.
  6. Tüm yaprakları aynı şekilde sarın.
    etli-lahana-sarmasi-4.jpg
  7. Lahana sosu için; tereyağını ve zeytinyagını tavaya alın ve eritin. Üzerine salçayı ilaveederek kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
    etli-lahana-sarmasi-5.jpg
  8. 5 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
    etli-lahana-sarmasi-6.jpg
  9. Lahanaları ocağa alın ve sosu üzerine dökerek pişmeye bırakın.
    etli-lahana-sarmasi-7.jpg
  10. Sarmaların üzerine uygun bir düz bir tabak yerleştirin. Sarmanın dağılmaması için varsa sarma taşı koyabilirsiniz.
    etli-lahana-sarmasi-9-001.jpgetli-lahana-sarmasi-8.jpg
  11. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
  12. Ara ara suyunu kontrol edin.
  13. Ortalama 1.5 saatte pişirin.

Öneri: Lahananın arta kalan orta kısmını salatalarınızda kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler