Etler Lime Lime Ayrılıyor Pamuk Gibi Pişiyor! Usta Şef Harun Usta'dan Darende Kebabı Tarifi

Etler Lime Lime Ayrılıyor Pamuk Gibi Pişiyor! Usta Şef Harun Usta'dan Darende Kebabı Tarifi
Türk Mutfağında et yemeklerinin yeri ayrıdır. Bugün sizlere Malatya'nın meşhur kebaplarından olan Darende Kebabının tarifini paylaşacağız. Kavurmaya benzese de farklılıklar içerir. Tüm püf noktalarıyla pamuk gibi pişen Darende Kebabının tarifi için buyrun yazımıza...

Malatya yöresine ait meşhur yapılan yemeklerden biridir Darende Kebabı.Yanında tane tane pirinç pilavı ile servis edilir.

Kavurmanın en yakın olan bu kebap tam damak çatlatan cinsten.

Kuyruk yağı olmazsa olmaz bu tarifte. Mutlaka deneyin pişman olmazsınız.

Canınız çektiyse vakit kaybetmeden hemen yapımına başlayalım.

İşte Usta Şef Harun Usta'nın Darende Kebabı Tarifi

DARENDE KEBABI İÇİN NELER GEREKLİ?

  • 2 kilo kuzu but
  • 350 gr kuyruk yağı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet dolmalık biber
  • 3 domates
  • 1.5 tatlı kaşığı kadar tuz

DARENDE KEBABI NASIL YAPILIR?

✔️ Kuyruk yağını ince ince doğrayın. İsterseniz kıyma halinde çektirip de kullanabilirsiniz.

✔️ Etleri sinirlerinden ve fazla yağlarından ayırın. Etleri sotelik kavurmalık doğrayın, fazla iri doğramayın.

✔️ Döküm tencereyi ocağa alıp ısınmasını bekleyin. (Yoksa yapışmayan bir tencere de işinizi görecektir)

✔️ Isınan tencereye kuyruk yağını ekleyip eritin. Kızaran kıkırdakları kepçe ile alın.

✔️ Kızgın yağa etleri ekleyip karıştırarak güzelce mühürleyin.

✔️ Orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kadar pişirin. Etler iyice sularını bırakacaktır.

✔️ Eti hafiften karıştırıp kısık ateşte 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
Kabukları soyulmuş domatesleri, soğanları ve biberleri ekleyin. (DOĞRAMIYORUZ , TÜM TÜM KOYUYORUZ)

✔️ Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika daha pişirin.

✔️ Tekrar karıştırıp suyu çekene kadar pişirin. Ortalama 15-20 dakika daha pişirince etler pamuk gibi pişip suyu tamamen çekecektir.

✔️ Biberleri ve soğanları etin içinden çıkarın. Domatesler zaten eriyip gittiği için onları çıkarmayın.

✔️ Tuzunu ekleyip eti kavurup 10 dakika kapağı açık bir şekilde kavurup servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler