Etle Tatlı Ne Alaka Demeden İki Kere Düşünün! Ege Mutfağından Akıllara Zarar Gerdan Tatlısı Tarifi
İzmir'de kaldığım zamanlarda komşumuzun anneannesi yapmıştı bayramda. Başta çok ön yargılı davrandığımı inkar etmiyorum :) "Bi tadına bak yemezsen yeme" diye ısrar edilince kıramadım ve "off" cidden baharatından kuruyemişine hepsi ete bambaşka bir lezzet katmıştı. O gün bugündür ar ara ben de yapıyorum.
Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse hemen tarifi paylaşmak istiyorum.
GERDAN TATLISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet koyun gerdanı
- 30 adet kuru kayısı
- 30 adet kuru ferik
- 2 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 paket damla sakızı
- 1 su bardağı badem
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 3 su bardağı toz seker
GERDAN TATLISI TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ 1 gün önceden kayısı ve erikleri soğuk suda bekletin.
✔️ Gerdanın yağlarını ayıkladıktan sonra büyük bir tencereye üzerini üç parmak geçecek şekilde su koyup orta ateşte kaynatın. Ara ara oluşan köpükleri alın. Et kemikten ayrıldığı zaman pişmiştir. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
✔️ Soğuduktan sonra etlerini kemiklerinden ayırın ve bir tencereye yerleştirin Kemik suyunu da etlerin üzerine dökün. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
✔️ Sudaki kayısı ve erikleri süzüp etlere ekleyin.
✔️ Meyveler iyice yumuşayınca tarçını, karanfili, kabuğu alınmış bademi ve çamfıstığını atın.
✔️ Şekerini de ekleyip güzelce karıştırın.
✔️ Çok az şekerle ezdiğiniz damla sakızını ilave edin.
✔️ Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. ısıttığınız kaplara koyarak sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.