Kırmızı Eti Pişirmeden Önce Yumuşatmak İçin Soda ve Sirke Kullanın

Kırmızı Eti Pişirmeden Önce Yumuşatmak İçin Soda ve Sirke Kullanın
Kırmızı Et Pişirirken yumuşatma problemi büyük sorundur. Türk mutfağının en lezzetli yemekleri kırmızı et ile yapılan yemeklerdir. Peki lokum gibi bir et nasıl pişirilir?

Kırmızı et pişirirken bazı püf noktaları bilmek gerekiyor. Genelde lokum gibi etler pişirmek mutfaktaki en büyük becerimdir. Dışarıda gittiğim restoranlarda ya et yemekleri sert oluyor ya da çok tatsız..

Uzun bir süredir eti yumuşatmak için uyguladığım bir yöntem var. Et pişirirken etimi bu şekilde yumuşatıyorum ve piştikten sonra et adeta ağızda lokum gibi dağılıyor.

Sizde vereceğim bu yöntemi uygulayın ve arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın.

Yöntemimiz aslında çok ama çok basit..

İhtiyacımız olan şeyler..

Soda.. Sirke... 1.5 çorba kaşığı kadar tuz ve çeyrek çorba kaşığı kadar sarımsak.. Yaklaşık 50 mililitre soda ve 50 mililitre zeytinyağı.. 2 Çorba kaşığı kadar doğal elma sirkesi.. 2 Çorba kaşığı kadar karabiber..

Etinizi bu karışımla marine edin.. Eti en az 3 saat en fazla 1 gün buzdolabında bekletin. Ben genelde sabah bu işlemi yapıyorum akşama eti pişiriyorum..

Pişirmeden önce buzdolabından çıkarın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve üzerindeki sosun iyice akmasını sağlayın. Sonrasında pişirme işlemine geçebilirsiniz. Et piştikten sonra yumuşacık lokum gibi bir et haline gelecektir.

Afiyet olsun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler