Et Yemeklerinin Yanına Garnitür Arayanlara Kaşık Kaşık Yemelik Klasiğin Dışında Sıcak Patates Salatası Tarifi
Çeşit çeşit patates salatası var. Normalde direk haşlanıp kullanılır. Izgara tarzı et yemeklerinin yanında ise sıcak formu tercih ediliyor dışarıda. Benim de favorim oldu. Artık mangal yaptığımızda bu salatayı da yapıyorum. ya da köfte yaptıysam yanına ne yapsam diye düşünmüyorum.
Sizin de çok beğeneceğinizden eminim. Buyrun tarifimize...
SICAK PATATES SALATASI TARİFİ İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKLİ?
- 4 orta boy patates
- 1 adet kırmızı biber biber
- 1 adet köy biberi
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam maydonoz
SICAK PATATES SALATASI NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Patatesleri haşlayıp süzün. Kabuklarını sıcakken soyup soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kullanacağız.
✔️ Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğrayın.
✔️ Sarımsakları da soyup ince ince doğrayın.
✔️ Maydanozun yapraklarını ayırıp ince doğrayın.
✔️ Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp soğan gibi piyaz şeklinde doğrayın.
✔️ Soğuyan patatesleri iri küpler halinde doğrayın.
✔️ Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Soğanı ilave edip hafif soteleyin. Ardından sarımsakları ekleyin. Biberleri ilave edin çok diriliği gitmesin hafif sotelenmesi yeterli. Patatesi ilave edin tavayı sallayarak karışmasını sağlayın.
✔️ Tuzu ve baharatları ilave edin.
✔️ Ocaktan almaya yakın maydanozu da ekleyip ocağın altını kapatın. Servis tabağına alıp soğutmadan tüketin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.