Et Yemeklerinden Daha da Lezzetli Oluyor! Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi

Et Yemeklerinden Daha da Lezzetli Oluyor! Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi
Kabak çiçeği, yenilebilen nadir çiçeklerdendir. Ege Mutfağında bol bol kullanılan kabak çiçeği dolması ve kızartmasıyla sofralarda yerini alır. Bugün sizlere peynir dolgulu kabak çiçeği kızartması tarifi vereceğiz. Yedikçe yiyesiniz gelecek, damaklarınız şenlenecek. Bu lezzete kimse hayır diyemeyecek!

Kabak çiçeği dolması ve kızartması Ege civarında çok yapılıyor. Bugün sizlere peynir dolgulu enfes bir kabak çiçeği kızartması tarifi vereceğim. Bu tarifi Girit Yemekleri yapan Ömer Ustadan aldım. Gerçekten tadına doyulmuyor.

Kabak çiçeği bulmak epey zor ama bulunca hiç kaçırmayın. Kabak çiçekleri sabah erken saatte toplanır. Çiçeklerleri açık olduğu için dip taraflarından iç içe geçirilerek dizilir ve bu şekilde içini doldurması çok kolay olur. Dipnot olarak da bu bilgiyi verelim.

Lafı uzatmadan hemen tarifimize geçelim

PEYNİRLİ KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 15 adet kabak çiçeği
  • 150 gr tulum peyniri
  • 100 gr yağlı tuzsuz lor peyniri
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Bulamak için;

  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz

Yoğurtlu sosu için;

  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Kızartmak için

  • 2 su bardağı zeytinyağı

PEYNİRLİ KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

✔️ Geniş bir kaseye rendenin ince tarafıyla rendelediğiniz peynirleri, ince ince doğradığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Peynirlerin tuzu genelde yeterli geliyor. Eğer tuzsuzsa peynirleriniz az tuzekleyebilirsiniz.

✔️ Kabak çiçeklerini peynirli harç ile doldurup dolma gibi ağzını güzelce kapatın.

✔️ Bu arada geniş bir kaseye maden suyunu, tuzu koyup karıştırın. Başka bir kaseye de unu koyun. Her bir kabak çiçeği dolmasını önce una bulayın, sonra maden suyuna daldırıp çıkarın, sonra tekrar una bulayıp servis tabağına alın.

✔️ Tavaya zeytinyağını koyup kızdırın. Kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.

✔️ Yoğurdu ezin. Ezilmiş sarımsağı ve tuzu da ekleyip krema kıvamına gelena kadar karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu kızarttığınız kabak çiçeklerinin üzerine döküp afiyetle yiyebilirsiniz.

Kabak çiçeği dolması yapmak isterseniz meşhur tarifimize de göz atabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler