Eşsiz Bir Lezzet! Sahura Doyurucu Mide Yormayan Kabak Böreği Tarifi
Kabakla yapılan tarifler çok hafif oluyor. Mücbere mesela bayılırım. Bu börek de biraz mücveri andırıyor. Ama daha hafif kesinlikle yağda kızarmadığı için daha pratik.
Mutlaka deneyin seveceğinizden eminim.
KABAK BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet orta boy kabak
- Yarım bağ dereotu (minik minik doğranmış)
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
KABAK BÖREĞİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
✔️ Derin bir kaba yumurtayı koyun, tuz ilave edip mikserle çırpın.
✔️ Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
✔️ Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkın ve karışıma ilave edin.
✔️ Karabiberi ekleyin.
✔️ Minik doğranmış dereotunu ilave edin ve karıştırın.
✔️ Pişirme kağıdı serdiğiniz borcama dökün.
✔️ Üzerini spatula ile düzeltin.
✔️ Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirin.
✔️ İnmeye yakın üzerine kaşar peyniri rendesi yerleştirin.
✔️ Peynirler hafif pembeleşince fırından alıp silimleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç beklemeden sıcak sıcak yiyin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.