Erzurum yöresine ait farklı bir lezzet: Turşu pancarı tarifi
Turşuyu hiç yemekte kullandınız mı?Eğer lahana turşusu seviyorsanız tarif tam size göre. İşte size Erzurumun içinizi ısıtacak yemeklerinden biri, turşu pancarı tarifi
ERZURUM YÖRESİNE AİT TURŞU PANCARI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kg. lahana turşusu
- 300 gr kuşbaşı et (Ya da kemikli et)
- 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
ERZURUM YÖRESİNE AİT TURŞU PANCARININ YAPILIŞI
- Düdüklü tencereye tereyağını koyun.
- Tereyağı hafif eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
- Kuşbaşı etinizi de ekleyip hafif kavurun.
- Salçayı ilave edin, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Lahanaların çok büyükse biraz iri paralara bölün.
- Daha sonra etin üzerine sırası ile doğradığınız lahana turşusunu ve bulguru dökün.
- Lahananın suyundan yarım çay bardağına yakın ekleyin.
- Düdüklünün kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
- Sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI:
Yemeğe tuz atmayın.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.