Erzurum Usulü Pestil Çullaması Tarifi Nasıl Yapılır

Erzurum Usulü Pestil Çullaması Tarifi Nasıl Yapılır
Erzurum'un Türk mutfağında yeri bambaşkadır. Çok farklı lezzetlere sahip Erzurum'un kış mevsimi de çok soğuk geçer. İşte bu soğuk kış şartlarında Erzurumlular içlerini ısıtacak çok farklı yemekler icat etmiş bu tarifte onlardan biri.

Erzurumluların olmazsa olmaz tatlısı pestil çullamasıdır. Kahvaltıda yiyenler çoğunlukta olsa da yemeğin arkasına tatlı olarak ya da tek başına öğün olarak tüketenlerin sayısı da oldukça fazladır.

Özellikle soğuk havalarda tercih edilen bu harika lezzet sağlıklı yemek yiyenlerin de vazgeçilmesi olacak.

PESTİL ÇULLAMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 250 gr pestil
  • Yarım su bardağı dut
  • 1 çay bardağı kuru erik
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi

Malzemeler 4 kişiliktir.

PESTİL ÇULLAMASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ İlk önce pestili, dutu ve kuru erigi yıkayın.

✔️ Tavaya tereyağını koyup yıkadığınız pestil, dut ve kuru erigi kavurun.

✔️ Üzerine çırpılmış yumurtayı da ilave edip güzelce karıştırın.

✔️ Yumurta pişince ocağın altını kapatın.

✔️ Servis tabağına aldıktan sonra ceviz ilave edip bekletmeden sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
En Yeniler