Sigara böreği şeklinde elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Sigara böreği şeklinde elmalı kurabiye nasıl yapılır?
Türk Mutfağında elmalı tarifler çok seviliyor. Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere elmalı tarçınlı kurabiye tadında pratik bir tarif vereceğiz. İşte lezzetli mi lezzetli hazır yufkadan elmalı tarçınlı rulolar, bir diğer adıyla elmalı sigara böreği tarifi...

Elmalı tariflere bayılanları çok sevecekleri bir lezzetle tanıştıracağım bugün. Hep aynı şeyleri yemekten sıkılanlar için de oldukça ilgi çekici:) Özellikle çalışan hanımlar için pratik bir atıştırmalık olan bu tarif, mükemmelliğiyle göz kamaştırıyor. Yağda kızartmak istemeyenler, aynı tarifi baklavalık yufka ile yapabilirler. Eğer kızarttıktan sonra kağıt havlu ya da süzgece çıkarırsanız fazla yağını zaten alacaktır, yağlı olurmu diye tereddüt etmeyin. Unutmadan pudra şekerini mutlaka servisten önce dökün. Betülün Mutfak Aşkı'nın youtube sayfasında paylaştığı bu tarifi biz çok sevdik. Umarım siz de dener beğenirsiniz.

Elmalı Sigara Böreği için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 2 tane yufka

İçi için;
➞ 6 tane orta boy elma
➞ 1 çay bardağı şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmak için;
➞ Sıvı yağ

Üzeri için;
➞ Pudra şekeri

Elmalı Sigara Böreği nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle içini hazırlayalım. Elmaların kabuğunu soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Tavaya rendelediğiniz elmaları ve şekeri alıp harlı ateşte karıştırarak elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatınca tarcını, isterseniz ceviz ve fındık içini koyup karıştırın. Çabuk soğuması için bir başka bir kaba koyun.
✔️ Yufkayı 12 eşit parçaya bölün. Bir kaseye su koyun. Her bir üçgen yufkanın uç kısmına soğuyan iç harçtan yerleştirip kenarlardan içe kıvırarak rulo şeklinde sarın. Uç kısmını suya batırın ki açılmasın.
✔️ Tüm yufkaları aynı şekilde sarın.
✔️ Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Her tarafı nar gibi kızaran börekleri kağıt havlu yerleştirdiğiniz tabağa çıkarın, bu sayede fazla yağı süzecektir.
✔️ Tamamen soğuyan böreklerin üzerine servisten önce pudra şekeri serpin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler