Eli Tutan Herkesin Mutfağa Girip Yapabileceği Tam Kıvamında Lokum Gibi Bir Lezzet! İşte Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

Eli Tutan Herkesin Mutfağa Girip Yapabileceği Tam Kıvamında Lokum Gibi Bir Lezzet! İşte Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi
Daha çok pizza, makarna, tavuk gibi yiyeceklerle tükettiğimiz mantar hem lezzetli hem faydalı bir besin. En beğenilen hali ise fırında kaşarlı mantar sanırım. Özellikle balığın yanına neredeyse tüm restoranlarda ikram ediliyor. İşte size püf noktalarıyla lokum gibi fırında kaşarlı mantar tarifi

Mantar çok kolay yapılan ve bir o kadar da lezzetli bir besin. Hele fırındaki hali et balık yemeklerinin kısa sürede harika bir garnitür olarak sunulabilen cinsten. 

Fırında yaparken mantarların saplarını kullanmıyorum ben. Eğer o an mercimek çorbası falan  yapıyorsam içine atıyorum ki ziyan olmasın . 

Aslında fırında mantar öyle emek gerektirmeyen zahmetsiz bir yemek. Çok kolay olsa da püf noktasını bilmezseniz ve direk fırınlarsanız lezzetli bir şey ortaya çıkmıyor. Daha önceden çok tecrübe ettim. 

Öncelikle orta boy, taze ve kararmamış mantar alın. Pörsümüş kararmış mantarı kullanmayın bile..

Ben mantarı güzelce yıkayıp kabuğunu soyuyorum, sert olan sap kısmını da çıkarıyorum.  Ve eğer hemen o an fırınlamayacaksam limonlu suda bekletiyorum. Ama çoğunda hemen fırınladığım için gerek kalmıyor. 

Tarife geçmeden önce mantarın faydasını da değinelim istiyorum.

  • Kemikleri güçlendiriyor, iyi bir D vitamini kaynağı
  • Hafızayı güçlendiriyor.
  • B vitamini bakımından çok zengin.
  • İyi bir selenyumun kaynağı. Bildiğiniz gibi selenyum kanser, kalp hastalıkları, tiroid hastalığı için oldukça faydalı.
  • Kolesterolü düşüren lif içeriyor.
  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Faydaları saymakla bitmeyen mantarı sofralarınızdan eksik etmeyin.

İşte şipşap hazırlayacağınız lezzet şöleninin tarifi;

FIRINDA KAŞARLI MANTAR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Taze kültür mantarı
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su 

FIRINDA KAŞARLI MANTARIN HAZIRLANIŞI

✔️ MantarlarI yıkayıp kabuklarını soyun ve bir fırın kabına dizin. Güveç kapları bunun için çok ideal oluyor. Üzerlerine çok az tuz serpin.
guvecte-kasarli-mantar-detay-1.jpg

✔️ Ve en son suyu kenarından ekleyin. Üzerine dökmeyin ki tuzu gitmesin.

✔️ Yağlı kağıdı çeşmenin altında ıslatıp sıkın. Mantarların üzerini kapatın.

guvecte-kasarli-mantar-detay-2.jpg

✔️ Fırın kabınızı, hava almayacak şekilde aliminyum folyo ile  sıkıca kapatın.
guvecte-kasarli-mantar-detay-3.jpg

✔️ 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

✔️ Mantarlar yumuşayınca yağlı kağıdı ve aliminyum folyoyu çıkarıp rendelenmiş kaşarları yerleştirin. 

✔️ Tekrar  5-10 dakika daha fırınlayıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler