Puf Puf Kabarıyor, Katları Sayılıyor! Şükran Kaymak'tan El Açması Kıvamında Sodalı Su Böreği Tarifi
Su böreği sevenlere harika bir tarifimiz var. Anadolu'nun pek çok yerince elde açılan ve zahmetiyle ün almış su böreğine kimse karşı koyamaz. Yoğun iş hayatı içerisinde hazır yufkayla yapılan börekler daha çok yapılıyor malum. Gel gelelim burada kullanılan sos çok önemli. Bazı soslar varki hazır yufkayı el açması kıvamına getiriyor, yiyen hazır yufka olduğunu bile anlamıyor.. Bugün size vereceğimiz tarifin sosu da yufkaları kat kat yapıyor, puf puf kabartıyor. İserseniz hazırladıktan sonra buzluğa kaldırabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken şey, buzdolabından çıkardıktan sonra sodayı dökmek.
Sodalı Yalancı Su Böreği için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
İçi için;
- Peynir, maydanoz
Sodalı Yalancı Su Böreğinin yapımına geçelim:
✔️ Sosunu hazırlayalım. Geniş bir kaseye yumurtayı, sütü, sıvı yağı ve karbonatı koyup çırpın.
✔️ Sevdiğiniz bir peyniri bir kaseye koyup çatalla ezin, ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
✔️ Dikdörtgen borcam yada fırın tepsisini tereyağ ya da sıvı yağ ile yağlayın.
✔️ İlk yufkayı tepsiye kenarları dışarıya taşacak şekilde yerleştirin. Her tarafına kaşıkla sosu güzelce dökün. Diğer yufkayı ikiye bölüp büzerek yerleştirin. Tekrar sostan dökün. Diğer yarısını da aynı şekilde yerleştirip sostan gezdirin.3.yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirin.
✔️ Hazırladığınız iç harcını tepsinin her yerine eşit bir şekilde yayın.
✔️ Alt kata yaptığınız gibi kalan yufkaları da döşeyin.
✔️ En son kenarlardan taşan yufkayı da kapatın.
✔️ Kalan sosu her tarafına eşit bir şekilde dökün.
✔️ Böreği istediğiniz boyutta dilimleyin.
✔️ Dilimledikten sonra 1 şişe maden suyunu her tarafında bolca gezdirin.
✔️ Vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında dinlendirin, tüm sosu çeksin.
✔️ Piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Şükran Kaymak / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.