Ege Mutfağından Lokum Gibi Kuzu Etiyle Pişen Yemelere Doyamayacağınız Salçasız Soğansız Şevketi Bostan Tarifi

Ege Mutfağından Lokum Gibi Kuzu Etiyle Pişen Yemelere Doyamayacağınız Salçasız Soğansız Şevketi Bostan Tarifi
Şevketi Bostan Ege Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Etlisi de zeytinyağlısı da yapılır. Bugün sizlere tencerede salçasız lokum gibi kuzu etiyle şevketi bostan tarifi paylaşacağız. Şevketi bostan nasıl ayıklanır tüm detayları tek tek vereceğiz.

Ege Mutfağının şifalı otlarından biridir şevketi bostan. Çok yi bir magnezyum, kalsiyum ve demir kaynağı olan şevketi bostan, sindirim hastalıklarından, cilt hastalıklarına karşı faydalı. Bugün sizlere kuzu etiyle pişirilen şevketi bostan tarifi vereceğiz. 

Şevketi bostan soğansız yapılan yemeklerden biridir.  Tam bir protein deposu lezzet olan bu yemeği mutlaka deneyin.

Şevketi Bostan Nasıl Ayıklanır?

Şevketi Bostan Mayıs aylarında çıkan yabani bir ottur aslında. Kökleri havuca benzer, temizlemesi biraz zahmetli ama çok lezzetlidir.

Bıcak yardımıyla kök ve yaprakları birbirinden eyırıp derin bir kabta hazırladığınız sirkeli suya kökleri koyun. Köklerdeki kahvarengi katmanı bıcak yardımıyla kazıyın. Kökü uzunlamasına ikiye bölüp iç kısmındaki odunsu kısmı çıkarın. Beyaz kısmı şeritler halinde doğrayın. Bu kısımları limonlu suda bekletin. Yaprakların da yine bol suda yıkayın.

Artık yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz.

ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo şevketi bostan
  • 500 gr iri kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı su

ŞEVKETİ BOSTAN TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Geniş bir tencereyi ocağa alın. Zeytinyağını ekleyin. Yağ ısınınca kuzu etlerini ilave edip kavurmaya başlayın. Etler kendi suyunca yavaş yavaş pişsinler.

✔️  Bu arada şeritler halinde doğradığınız ve yıkayıp süzdüğünüz şevketi bostanları ilave edip onunla da bir 10 dakika kavurun. 

✔️ Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ağır ağır pişsinler. 

✔️ Etler lokum gibi olunca ayıkladığınız yapraklı kök kısımlarını üzerine yerleştirip 10 dakika daha pişirin. Tuzunu ilave edin.

✔️ Bir kasede limonu ve unu karıştırıp çok az su ile homojen bir kıvama getirin. Tenceredeki yemeğin suyundan da biraz alıp limonlu un karışımını ılıtın ve yemeğinüzerine dökün. Kızık ateşte 15 dakika daha pişirip servis edebilirsiniz. Ocaktan inmeye yakın üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler